Ny skole: Opgaver fordeles først i det nye år

Sådan kommer den nye skole i Skærbæk til at se ud. Den bliver placeret syd for boldbanerne ved Skærbækcentret. Skolen bygges i to etager og indrettes med et observatorium øverst, som bliver frit tilgængeligt for offentligheden. Bebyggelsen disponeres med klynger i to fløje og et stort samlende torv i midten, hvor der bliver god plads til leg og læring. Materialerne er træ, beton og tegl. Skitse: Friis & Moltke Architects, Århus

Ny skole: Opgaver fordeles først i det nye år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der bliver licitation og dermed fordeling af byggeopgaverne på den ny folkeskole i Skærbæk den 4. januar. Skolen med et samlet budget på knap 93 millioner kroner skal stå klar i foråret 2020.

SKÆRBÆK: Med et samlet budget på godt 92,8 millioner kroner er det forestående skolebyggeri i Skærbæk i hvert fald foreløbig den største kommunale investering til udbetaling i indeværende byrådsperiode.

Med planlagt første spadestik i foråret 2019 skal skolen stå klar i foråret 2020.

Netop nu gennemfører Tønder Kommune en prækvalifikation af de virksomheder og håndværkere, der måtte være interesseret i at byde ind på de udbudte fagentrepriser. Ifølge borgmester Henrik Frandsen (V) bliver der holdt licitation med åbning af indsendte bud den 4. januar.

Forberedelserne af byggeprojektet er så fremskredne på nuværende tidspunkt, at de fem millioner kroner, der var afsat i 2018-budgettet, ikke slår til.

- For at kunne fortsætte processen fremrykker vi anlægsbevillingen med to millioner kroner, sagde formanden for børn- og skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk (S), da en enig kommunalbestyrelse sagde god for den økonomiske transaktion.

I Tønder Kommunes budget 2017 blev der oprindeligt for årene 2017-2020 afsat en samlet ramme for skolebyggeriet på 90 millioner kroner. I det netop vedtagne budget for 2019 er beløbet fremskrevet til 2019-niveau, så der nu udgår 92,8 millioner kroner.

For at kunne fortsætte processen fremrykker vi anlægsbevillingen med to millioner kroner.
Kim Printz Ringbæk (V), formand, børn- og skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk

I høring

Sideløbende med, at politikerne får skolepengene til at passe, er den lokalplan, der skal åbne for byggeriet, sendt i offentlig høring frem til årsskiftet.

Skolen placeres i et område syd for Skærbækcentrets fodboldbaner. Planområdet er på cirka 6,25 hektar, og fremstår i øjeblikket ubebygget.

Ud over selve skolebyggeriet, åbner lokalplanforslaget også for etablering af faciliteter som legepladser, parkeringspladser samt andre anlæg til leg, læring og aktiviteter.

Der vil blive etableret et beplantningsbælte mod boligområdet Kagebøl, og der lægges endvidere op til at plante en skoleskov.

Ny skole: Opgaver fordeles først i det nye år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce