Ny plan skal åbne for store sommerhuse

Sommerhusområdet Kromose 2, som her ses inden for den punkterede linje, har været udpeget til sommerhuse siden 2005 i ?Landsplandirektiv for udvidelse af sommerhusområder i kystnærhedszonen?. Det nye område får adgangsvej fra Havnebyvej. Nederst til venstre i billedet ses Rømø Kirke. Foto: Tønder Kommune

Ny plan skal åbne for store sommerhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et forslag til en lokalplan i Kromose-området øst for kirken indeholder muligheden for opførelse af 13 store sommerhuse i et nyt udlagt område. Planen skal i offentlig høring i fire uger.

RØMØ: Der er omkring 1600 sommerhuse på Rømø. Som udgangspunkt er de maksimalt på 150 kvadratmeter, som indtil videre er sat som øverste grænse. Men det skal der nu laves om på.

I udkastet til en ny lokalplan for sommerhusområdet Kromose nordøst for Rømø kirke lægges op til, at der åbnes for udstykning af 13 nye sommerhuse med et bruttoetageareal på maksimalt 250 kvadratmeter.

- Der er efterspørgsel til større huse. Hvis vi vil mere helårsturisme med blandt andet større familiesammenkomster, skal der større hus til, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Bo Jessen (V).

Store huse
I september 2017 blev der i Tønder Kommune truffet politisk beslutning om, at der i nye sommerhusområder kunne planlægges for sommerhuse op til 250 kvadratmeter. Det er i forlængelse af denne beslutning, at det nyudlagte sommerhusområde Kromose 2 er kommet ind i billedet.

I høring

Forud for fremstødet i Kromose har Tønder Kommune forsøgt at åbne for opførelse af større huse i de bestående sommerhusområder. Men de lokale grundejerforeninger sagde fra. Med henvisning til øget trafik og støjgener var de ikke interesserede i at få store huse som naboer.

Ifølge Bo Jessen var holdningen i Kromose-område dog ikke helt afvisende. Lokalplanforslaget "Sommerhusområde ved Kromose 2" lægger ud over de 13 huse på grunde, der har en minimumstørrelse på 2500 kvadratmeter, op til, at der også gives mulighed for at etablere mindre rekreative anlæg som legepladser, boldbaner eller lignende.

Det nye område får selvstændig vejadgang mod vest fra Havnebyvej og vil dermed ikke belaste eller genere beboerne i det eksisterende sommerhusområde Kromose 1.

Med teknik- og miljøudvalgets anbefaling er der nu lagt op til, at lokalplanforslaget lægges frem for kommunalbestyrelsen på mødet den 27. september. Herefter sendes forslaget i offentlig høring i fire uger, og hvis ellers ikke reaktioner og indsigelser vælter hele planen, kan det nå at blive fremlagt til endelig godkendelse i byrådssalen inden årsskiftet.

Ny plan skal åbne for store sommerhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce