Ny madlejrskole i Højer åbner for booking

Arla Fonden har nu åbnet for, at man kan book madlejrene på den gamle marskgård i Højer. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet

Ny madlejrskole i Højer åbner for booking

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snart fordobles antallet af unge, der årligt kan deltage i madlejr, når Arla Fonden åbner sin madlejr nummer 2 - denne gang i Højer i Sønderjylland.

Højer: Nu kan skoleklasser søge Arla Fondens nye madlejr i Højer. Dermed fordobles antallet af elever, der kan komme på madlejrskole, så tusinder af danske unge hvert år kan lære om mad og sundhed.

Hidtil har 1500 unge hvert år været på Arla Fondens madlejrskole på Sydvestfyn, hvor de har lavet mad og lært om sunde madvaner. Men snart fordobles antallet af unge, der årligt kan deltage, når madlejr 2 åbner i Højer.

De unge kommer til Højer for at bo en uge på den madlejrskole, som Arla Fonden og Tønder Kommune er ved at skabe.

- Der er kommet mange ansøgninger, så vi glæder os over, at vi i år har flere pladser, så endnu flere klasser får mulighed for at komme af sted, siger Sanne Vinther, direktør i Arla Fonden, der står bag de to madlejrskoler.

Fra jord til bord

- Børnene forventer selv at kunne bruge det, de lærer på madlejr. De har lært at lave mad, som de ikke kunne før. Og det spiller jo ind på alt fra den enkeltes sundhed til madspild og viden om madens vandring fra jord til bord, siger Sanne Vinther.

Ugen på madlejr har endnu en positiv sideeffekt. 85 procent af eleverne vurderer efterfølgende, at de samarbejder bedre i klassen. 83 procent af eleverne mener, at de generelt har fået et bedre sammenhold i klassen efter en madlejr.

Seneste frist for at søge om at komme på en af næste års madlejre på Fyn eller i Højer er 1. maj.

Ny madlejrskole i Højer åbner for booking

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce