Ny cykelrute på vej til årets Stafet For Livet

Som et nyt initiativ bliver det i år muligt at cykle rundt på en 2,5 kilometer lang rute til Stafet For Livet i Skærbæk. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Ny cykelrute på vej til årets Stafet For Livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire år på bagen og et fald i deltagerantallet kræver nytænkning. Derfor lancerer Stafet For Livet i Skærbæk en ny cykelrute til den kommende stafet i august.

Skærbæk: Snart er det atter tid til årets Stafet For Livet i Skærbæk, men efter fire år og sidste års fald i antallet af deltagere, skal der nytænkning på bordet. På den baggrund bliver det nu muligt at cykle en ganske kort cykelrute på 2,5 kilometer til stafetten, der finder sted den 17. og 18. august.

- Det er femte år i træk, at vi holder stafetten, og vi hører fra nogle, når de har gået med, at de gerne vil have, at der skal ske noget nyt. Problemet er, at det helst skal være en Stafet For Livet, der foregår et sted og ikke være spredt ud over hele Tønder Kommune eller hele Skærbæk by. Vi ved, at der er et ønske om, at de rigtig gerne vil gå, men at de rent faktisk også gerne vil cykle, siger Lars Detlef, der er en del af styregruppen bag stafetten i Skærbæk.

Cykelruten skal således være et supplement til den traditionelle gå- og løberute. Ruten på cykel vil foregå via markveje bagved Skærbækcentret og på vej ud mod Hjemsted, og turen kan cykles på en helt almindelig cykel.

- Det er nok bedst at cykle i dagslys, for der er ikke lys derude. Vi ved, at der kommer nogle meget entusiastiske motionscyklister, som cykler 24 timer i træk, og det må de også gerne. Men når det bliver mørkt, fortæller vi, at det er på eget ansvar at cykle, fortæller Lars Detlef.

Stafet For Livet
Stafetten løber af stablen den 17. og 18. august ved arealerne bag Skærbækcentret.Stafet For Livet er hverken et løb eller en konkurrence. Deltagerne bestemmer selv, om de vil gå, løbe eller cykle. Det gælder ikke om at komme først, men om at gøre en fælles indsats i kampen mod kræft.

Man kan deltage i stafetten som enkeltperson eller hold. Det koster 100 kroner per voksen holddeltager og 50 kroner for børn under 18 år.

Overskuddet fra stafetten går til Kræftens Bekæmpelse.

En stafet for alle

For de entusiastiske cykelryttere er det muligt at få påsat en chip på cyklen, sådan man kan få talt runder i forhold til eventuelle rundesponsorer.

- Til Stafet For Livet handler det ikke om, hvor mange omgange, du cykler eller går. Men vi ved godt, at nogle ser det som et konkurrence-element eller har rundesponsorer, og derfor har vi chiptællere, siger Lars Detlef.

Alle er velkommen til stafetten også med barnevogn eller hund rundt på ruten. Der er masser af aktiviteter - også uden for banen med blandt auktion og midnatsbingo, hvor det er muligt at bidrage til kampen mod kræft.

- Man må også gerne gå rundt, selvom man ikke har betalt de 100 kroner som deltager. Det er ikke sådan, at man skal være tilmeldt. Man må rigtig gerne komme ned og bare være med, siger Lars Detlef og pointerer, at stafetten jo er for hele Tønder Kommune.

Efterlyser en hjælpende hånd

Sidste år oplevede stafetten i Skærbæk et deltagerfald på cirka 200 personer, og lige nu ligner prognosen sidste år. I øjeblikket er der tilmeldt 253 deltagere inde på stafettens hjemmeside.

- Vi er ligeså godt eller ligeså dårligt med som sidste år. Der kommer altid rigtig mange tilmeldinger til sidst. Det gør der af flere årsager. Dels fordi der aldrig bliver udsolgt, og dels fordi mange venter og ser, hvordan vejret bliver, siger Lars Detlef.

I styregruppen bag stafetten sidder cirka 12 mennesker, som især i dagene op til arrangementet arbejder hårdt på at blive klar. Men det kunne de godt bruge en hjælpende hånd til.

- Vi starter allerede torsdag med at stille op dernede, og når vi kun er os til at gøre det, så er der nogle, som er rigtig trætte, når vi kommer til søndag aften. Så vi kunne rigtig godt tænke os, at der var nogen, der gav en hånd med, forklarer Lars Detlef.

Ny cykelrute på vej til årets Stafet For Livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce