Ny borgerliste er klar til kampen om krydsene

Thomas Ørting Jørgensen, Lydersholm, er en af initiativtagerne bag Borgerlisten og klar til at stille op til valg den 21. november. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard

Ny borgerliste er klar til kampen om krydsene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Torsdag aften har initiativtagere bag Borgerlisten i Tønder Kommune indkaldt til stiftende generalforsamling og opstillingsmøde. Målet er at blive en ny stemme i kommunen og byrådssalen.

TØNDER: Når vælgerne i Tønder Kommune skal til valgurnerne den 21. november vil stemmesedlen til kommunalvalget være forsynet med mindst to nye afkrydsningsmuligheder. Forleden meldte Alternativet sig klar til valget, og torsdag aften er der indkaldt til stiftende generalforsamling og opstillingsmøde i Borgerlisten i Tønder Kommune.

 - Borgerlisten ønsker en kommune med mere nærdemokrati, borgerinddragelse og tillid mellem borgere og politikere, lyder det fra de to initiativtagere bag listen, Thomas Ørting Jørgensen, Lydersholm, og Lars Thomsen, Sæd.

Ingen af de to har en politisk fortid, men begge er på forskellig vis engageret i deres lokalsamfund, bl.a. som medlem i lokalråd og andre initiativer.

Ambitionen med Borgerlisten er at være hele kommunens liste, og Thomas Ørting Jørgensen er optimist:

- Vi kigger mere på holdninger end på geografien, og vi ser på, hvad der skal til, for at hele kommunen kan udvikle sig, siger han. 

Vi har allerede et antal kandidater og håber, at flere vil melde sig, når de får kendskab til vores program.
Thomas Ørting Jørgensen, Lydersholm, en af initiativtagerne til Borgerlisten i Tønder Kommune
Lars Thomsen, Sæd, har sammen med Thomas Ørting Jørgensen udarbejdet oplægget til et partiprogram, der præsenteres på Borgerlistens stiftende generalforsamling torsdag aften. Arkivfoto: André Thorup
Lars Thomsen, Sæd, har sammen med Thomas Ørting Jørgensen udarbejdet oplægget til et partiprogram, der præsenteres på Borgerlistens stiftende generalforsamling torsdag aften. Arkivfoto: André Thorup
Foto: Foto: André Thorup

Flere kandidater

På torsdagens stiftende generalforsamling vil partiets program blive præsenteret, og efterfølgende er der lagt op til opstilling af en kandidatliste.

- Vi har allerede et antal kandidater og håber, at flere vil melde sig, når de får kendskab til vores program, siger Thomas Ørting Jørgensen.

Borgerlisten kan ifølge ham ikke placeres i det etablerede partisystem med enten mere borgerlige eller socialistiske holdninger.

- Vi er ikke bundet af landspolitik eller polemik. Vi fokuserer på lokalområdernes samt fællesskabets og de sønderjyske interesser, siger Thomas Ørting Jørgensen.

 

Øget bosætning

Et centralt punkt i Borgerlistens program er at få vendt den vedvarende affolkning til øget bosætning. Kun derved kan der skabes øget velfærd og trivsel på den lange bane.

- Det, jeg savner, når jeg læser de øvrige partiers oplæg, er, at der er nogen, der forholder sig til det faktum, at vi bliver stadig færre mennesker, og der dermed bliver færre og færre penge at fordele, siger Thomas Jørgensen.

- Fortsætter vi i samme defensive spor, vil affolkningen fortsætte, indtægterne til fællesskabet bliver færre, kvaliteten i skoler og ældrepleje vil blive ringere, flere sammenlægninger og besparelser vil blive nødvendige. En negativ spiral, der øger risikoen for, at vi hver især bliver os selv nærmest, at alle plejer særinteresser, at vi ender som kustoder for dagsturister. Kort sagt, at vi som kommune ender som bistandsklient, skriver Lars Thomsen og Thomas Ørting Jørgensen i oplægget til torsdagens stiftende møde.

 

Tønder version 2.0

I oplægget kaldes til samling om en langsigtet og ambitiøs tilgang til, hvad borgerne selv kan gøre for at vende udviklingen.

- Det ansvar kan vi ikke overlade til regering, folketing og fonde. Det ansvar skal vi selv påtage os. Ikke kun på tværs af partier i byrådet. Hver især. Vi skal turde sætte en ny kurs. Tønder version 2.0, skriver initiativtagerne, der nævner øget decentralisering, skoler af høj kvalitet, en værdig ældrepolitik samt udvikling af handel og turisme som andre af listens mærkesager.

 

Ny borgerliste er klar til kampen om krydsene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce