Ny bog om verdenskrigsfilm fra Tønder

Forfatter Karsten Skov har sammen med kulturredaktør Hans Christian Davidsen fra Flensborg Avis skrevet en bog, der går bag om filmen og den særlige sønderjyske historie, der er forbundet med første verdenskrig. Foto: Nina Krogh Skov

Ny bog om verdenskrigsfilm fra Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmen I Krig & Kærlighed er delvist optaget i Tønder. En ny bog fortæller om filmens tilblivelse.

Tønder: Den sønderjyske forfatter Karsten Skov har skrevet romanen Knacker, der gav inspiration til filmen I Krig & Kærlighed. 14. december udsender Karsten Skov sammen med kulturredaktør Hans Christian Davidsen fra Flensborg Avis en bog, der går bag om filmen og den særlige sønderjyske historie, der er forbundet med første verdenskrig.

Bogen udkommer på Gyldendal og præsenteres for offentligheden ved en reception i boghandlen Arnold Busck i Sønderborg lørdag 15. december klokken 14. Her signerer de to forfattere bogen. Forfatterne arbejder også på at få en aftale i stand med Bog & Idé i Tønder snarest muligt. Boghandlen i Tønder får en stor del af oplaget til salg, da bogen jo har lokal interesse, da en del af filmen er optaget på Zeppelinbasen.

Historiske billeder

Bogen fortæller om den spændende udvikling fra idé til færdig film, hvor utallige tråde skulle knyttes for at få filmen klar til 11. november i år - 100-årsdagen for første verdenskrigs afslutning. Med historiske billeder og informative tekster giver bogen et indblik i krigens forløb og konsekvenserne for befolkningen i Sønderjylland.

Bogen indeholder interviews med blandt andre de medvirkende skuespillere samt instruktøren Kasper Torsting og filmproducenten Ronnie Fridthjof. Den beskriver, hvordan filmen er blevet til på lokaliteterne i grænselandet, først og fremmest på Als, i Sønderborg, ved Tønder og også i Flensborg og indeholder faktamættede kapitler om tiden fra 1914 til 1918, da omkring 30.000 sønderjyder måtte trække i tysk uniform og drage til fronten. Godt 6000 kom aldrig hjem.

Ny bog om verdenskrigsfilm fra Tønder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce