Navnet er Hempler - han ka' spille i templer

Hempler, Hempler, hvem er du? Du er sgu din egen. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Navnet er Hempler - han ka' spille i templer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når et afbud blir til et godt tilbud

Tønder: Claus Hempler selv spøgte med, at han var med på et afbud, fordi en anden kunstner havde meldt fra.

Og det var rigtigt - og modigt - set af festivalledelsen at give Hempler et musikalsk wild card: kom og vis, hvad du kan!

Og efter at have oplevet så meget underspillet krukkethed til den tidligere hyldestkoncert i Telt 1 var det temmelig befriende at blive præsenteret for Hemplers aldeles ukrukkede elegance.

Publikum tog godt imod Hempler, der med sin og bandets velklædthed var et forfriskende pust på Tønder Festival. Dansk Herremoderåd ville have glædet sig.

Koncerten bestod stort set og i al enkelhed af en gennemspilning af numrene fra dette års udgivelse, "Kuffert fuld af mursten", og det gik rent ind hos et publikum, der både smådansede og på den gode måde gled ind i egne tanker.

Han er sgu sin egen

Blandt publikum var der formentlig mange, der ikke havde hørt Claus Hempler give koncert før, og både i højre og venstre øre hørte denne anmelder sammenligninger med Leonhard Cohen og på hjemlig grund C. V. Jørgensen - og helt forkerte er disse sammenligninger ikke, men de er heller ikke helt fyldestgørende.

For som katten, der også soignerer sit ydre og bevæger sig med elegance, så er Hempler sgu sin egen.

Hempler har en fin humor, der skinner igennem, ikke mindst i det overraskende billedsprog og de mange finurlige rim, som når "Cohen" rimer på "tågen" og "Dreyer" på "plejer".

Alt det særlige, der gør, at Hemplers musik ikke bare kan være baggrundsmusik på radioen, fordi man bliver indfanget og betaget af den ekvilibristiske leg med ord og sætninger.

Forkynderen Hempler

Claus Hempler har tidligere udtalt, at han stærkt havde overvejet at blive præst og det mærkes også, at Hempler har meget på hjerte, som han gerne vil dele med den menighed, som et publikum kan sammenlignes med.

Så ja, Hempler kan godt spille i templer, hvor han bør blive taget vel imod med sine fortolkninger af den tid, vi lever i uden at det bliver fladt og forudsigeligt.

Ekstranummeret viste, hvor bredt Hemplers vokal rækker og konferencieren og publikum blev ved afslutningen enige om, at Hempler var velkommen en anden gang på Tønder Festival. Hørt!

Navnet er Hempler - han ka' spille i templer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce