Natbusser indsættes: Undgå spritkørsel efter julefrokosten

Sydtrafik har igen i år indsat natbusser i juleperioden. Selskabet håber på, at det vil få flere til at lade bilen stå efter julefrokosten. Arkivfoto: Lars Grubak

Natbusser indsættes: Undgå spritkørsel efter julefrokosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sydtrafik har igen i år valgt at indsætte natbusser i juleperioden. Forhåbningen er, at flere folk vil lade bilen stå, når de har været til julefrokost og drukket alkohol.

Tønder: Hvem kører hjem? Det er et dilemma, som de fleste kender til inden en julefrokost, hvor der ofte bliver indtaget store mængder alkohol. Nu kommer Sydtrafik med en løsning på problemstillingen i Tønder, hvor to natbusruter er blevet sat ind i december.

- Vi har valgt at indsætte natbusser i juleperioden, fordi vi håber på, at det kan få nogle til at lade bilen stå, når de skal hjem efter en julefrokost, så det er både en sikkerheds- og serviceforanstaltning, siger Jette Lauridsen, der er afdelingsleder ved Sydtrafik.

Vi har valgt at indsætte natbusser i juleperioden, fordi vi håber på, at det kan få nogle til at lade bilen stå, når de skal hjem efter en julefrokost, så det er både en sikkerheds- og serviceforanstaltning.
Jette Lauridsen, afdelingsleder i Sydtrafik.

Timedrift i weekenden

I Tønder er det bus 816 og 846, der skal sørge for at transportere berusede julefrokostgæster sikkert hjem i de sene nattetimer. Begge busser kører fredag og lørdag frem til og med den 22. december. Bus 816 kører mellem Tønder og Aabenraa, mens bus 846 kører mellem Tønder, Bredebro og Løgumkloster for til sidst at ende i Tønder igen. Begge busser kører en gang i timen, og bus 816 kører fra Tønder Busstation mod Aabenraa fra klokken 0.30 til 03:30, mens bus 846 kører fra Tønder Busstation i tidsrummet mellem 01.30 og 04:30

- Vi har valgt at køre timedrift på begge busser for at sikre, at der er en afgang for alle. Det gør, at vores passagerer har mulighed for at tage hjem fra julefrokosten, når de har lyst, siger Jette Lauridsen.

Gode erfaringer

Det er ikke første gang, at Sydtrafik indsætter natbusser i juleperioden, og erfaringerne fra de tidligere år har været gode.

- Vi har næsten udelukkende positive erfaringer fra de tidligere gange, vi har gjort det. Natbusserne er blevet pænt brugt på stort set alle de steder, hvor vi har indsat dem i juleperioden. Vores erfaring er blandt andet, at når det er gået op for folk, at natbussen er en mulighed for at komme hjem, så ser vi faktisk en del passagerer, som der ellers ikke har for vane at benytte sig af den kollektive trafik, afslutter Jette Lauridsen.

Hun gør opmærksom på, at den billigste måde at køre med natbusserne er med rejsekort.

Natbusser indsættes: Undgå spritkørsel efter julefrokosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce