Musikalsk talent udvikles på masterclass

For tredje år i træk er der ved Tønder Festival samlet et Youngmade-hold, som sammen udvikler deres musikalske talent. Lørdag var der masterclass, hvor holdet mødte det tre mand store canadiske band Vishtén (bagerst i billedet). Foto: Anna Schjødt Larsen.

Musikalsk talent udvikles på masterclass

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der blev spillet musik og sparret, da dette års Youngmade-hold mødtes med det festivalaktuelle band Vishtén. Her skulle det musikalske talent forfines før Youngmade-holdet skal optræde på Campingscenen til dette års Tønder Festival.

Tønder Festival: Kælderen under Tønder Kulturskole blev fyldt med lyden af alt fra violiner til keyboard og trommer, da der blev afholdt masterclass for dette års Youngmade-hold.

Masterclass workshoppen blev afholdt sammen med det canadiske band Vishtén, som skal spille på Tønder Festival.

Youngmade-holdet skal søndag klokken 11.30 optræde på campingscenen med Vishténs nummer Trois blizzards. Derfor var bandet sat i stævne for at hjælpe de unge mennesker med at forfine den musikalske udførelse.

Til at starte med spillede Youngmade-holdet Trois blizzards for de tre canadiske bandmedlemmer. Derefter fandt medlemmerne i Vishtén selv instrumenterne frem for at spille med de unge. Det gav de unge mulighed for at spørge ind til de passager af nummeret, som de var usikre på, og dermed få sparring til, hvordan de bedst muligt spiller det.

Talentudvikling

Didde Kynde er den ansvarlige for Youngmade-holdet. Hun mener, at masterclass er med til for at give de unge talenter en fed oplevelse af at stå overfor det band, som har skrevet det nummer, de spiller. Samtidig kan bandet være med til at udvikle dem.

- Det er en super fed mulighed for de unge. Det er en god måde for nogle unge mennesker, at lære noget nyt. Det er talentudvikling og sparring. Her kan de møde et band, som spiller på festivalen og som kan give dem fifs og tricks til at gøre det så godt som muligt, når de selv skal spille, siger hun.

Youngmade-holdet er en gruppe af ti unge musikalske talenter mellem 15 og 25 år fra hele landet, som er samlet i forbindelse med Tønder Festival. Her skal de udvikle deres musikalske kunnen i samlet flok på forskellige workshops.

At spille med andre

En af deltagerne på Youngmade-holdet er Frederik Yde Jespersen på 22 år fra Sønderborg. Han ser sin deltagelse på Youngmade-holdet som en god mulighed for at opleve festivalen samtidig med, at han kan spille musik. Frederik Yde Jespersen synger normalt primært, men han spiller også både klaver, guitar og blikfløjte.

For ham har det bedste indtil videre været at spille og sparre med Vishtén.

- Det er sjovt, at se dem, som har lavet sangen, vi spiller. Det bliver sjovt at spille den i morgen. At være med på Youngmade har givet mig mere erfaring, og det har været fedt spille sammen med andre, fortæller han.

Musikalsk talent udvikles på masterclass

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce