Millionunderskud i Schackenborg Fonden

Schackenborg Fonden kunne tirsdag præsentere et underskud på knap 2,8 millioner kroner for 2016.Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Millionunderskud i Schackenborg Fonden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Knap 2,8 millioner kroner havde Schackenborg Fonden i underskud i 2016. Både direktionen og bestyrelsen i fonden ser millionunderskuddet som utilfredsstillende.

Møgeltønder: Tirsdag offentliggjorde Schackenborg Fonden sit regnskab for 2016. Tallene viste, at fonden sidste år havde et underskud på knap 2,8 millioner kroner. I seneste regnskabsperiode, der løb over 18 måneder fra 2014-2015, var der et undeskud på knap 670.000 kroner.

Millionunderskuddet skyldes især, at høsten i 2016 blev dårligere end forventet. Derudover var der en utilfredsstillende fortjeneste på juletræer grundet for mange mindre juletræer. Derudover faldt prisen samtidig på nogle af afgrøderne, hvilket betød, at omsætningen for 2016 lå på et lavere niveau end i 2015.

Både bestyrelsen og direktionen anser underskuddet for utilfredsstillende, men bestyrelsesformand Henrik Wedell-Wedellsborg ser positivt på fremtiden.

- Vi er midt i en omstillingsproces, som vil løbe til slutningen af 2018. Ledelsen forventer et forbedret resultat i 2017, siger han i en pressemeddelse.

Ingen uddelinger

I formålsbeskrivelsen for Schackenborg Fonden, er det beskrevet, at fonden "skal yde støtte til almenvelgørende og almennyttige formål". Derefter står der, at disse formål kan være kulturelle, videnskabelige, sociale og uddannelsesmæssige formål.

Indtil videre har Schackenborg Fonden dog ikke foretaget nogle uddelinger. I regnskabet kan følgende læses:

"Fonden har på nuværende tidspunkt ikke udarbejdet en uddelingspolitik, da fondens økonomiske grundlag for øjeblikket ikke giver mulighed for at foretage uddelinger."

I stedet har fonden givet støtte til en række arrangementer, som i 2016 er foregået på Schackenborg. Det er for eksempel ved at være medarrangør i forbindelse med Den Kongelige Livgardes Musikkorps' sommerkoncert, arrangementsrækken Mit Sønderjylland og et sankthans-arrangement i Sønderhaven.

Millionunderskud i Schackenborg Fonden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce