Millionsatsning: Kunstgræsbaner meldes klar til brug

En af dem, der glæder sig til at se bolden rulle over kunstgræs, er lederen af Tønder Sports- og Fritidscenter, Claus Beck. De nye baner i Tønder og Toftlund samt det renoverede anlæg i Skærbæk indvies officelt den 12. oktober. - Det bliver en stor dag, siger Claus Beck. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Millionsatsning: Kunstgræsbaner meldes klar til brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Målene leveres onsdag, og torsdag slippes fodboldspillerne løs på de nye kunstgræsbaner i Tønder og Toftlund samt det renoverede anlæg i Skærbæk. Der har været bump undervejs i form af hærværk og byggeaffald, men entreprenøren overholdt tidsplanen.

TØNDER: Ud over den nye skole i Skærbæk og Tøndermarsk Initiativet har det været en af de største satsninger i indeværende år i Tønder Kommune. De tre kunstgræsprojekter i Tønder, Toftlund og Skærbæk for tilsammen ni millioner kroner meldes nu klar til brug.

- I fredags havde vi den officielle afleveringsforretning mellem bygherre og entreprenør. Der var nogle småting, som to knækkede kantsten og lidt græs, der skulle sås, men alt andet var i orden, oplyser fagkoordinator ved Tønder Kommunes vej- og parkafdeling, Christian Kjær Andersen.

Entreprenøren overholdt dermed tidsplanen.

Tønder Kommune lægger op til officiel indvielse af de tre baner fredag den 12. oktober, men så længe behøves de boldglade børn og voksne i de tre byer ikke at vente.

Projektet
Kunstgræsprojektet er en del af partiernes budgetaftale i Tønder Kommune for 2018. Her blev det i efteråret 2017 besluttet at anlægge nye kunstgræsbaner i Tønder og Toftlund samt renovere den eksisterende bane i Skærbæk.Det er AML Entreprise fra Odense, der har udført opgaven, mens Freiberg Gruppen, Tønder, der også bød ind i udbudsrunden, er underentreprenør på jordarbejdet i Tønder. El-Centrum i Tønder og Løgumkloster står for el-arbejdet på banerne. Udgiften for det samlede projekt er godt ni millioner kroner.
Der har været flere bump på vejen mod de nye kunstgræsbaner. Et af disse bump var hærværket i Toftlund, som projektet blev ramt af i september, hvor ukendte gerningsmænd skar alle sække fyldt med granulat op. Foto: Wybke Nissen
Der har været flere bump på vejen mod de nye kunstgræsbaner. Et af disse bump var hærværket i Toftlund, som projektet blev ramt af i september, hvor ukendte gerningsmænd skar alle sække fyldt med granulat op. Foto: Wybke Nissen

Åbnes torsdag

Efter planen leveres målene til de nye baner i Tønder og Toftlund samt de renoverede anlæg i Skærbæk onsdag.

- Vi har planlagt at åbne banerne på torsdag. Folk står og tripper, så der er ingen grund til at vente til efter den officielle indvielse. Det vil næsten være synd, siger Christian Kjær-Andersen.

Bump undervejs

Kunstgræs-projektet har været undervejs i flere år. Det politiske budgetforlig i efteråret 2017 åbnede for finanseringen, men selv om alt var med bred opbakning, har der været nogle bump undervejs. Udbudsrunden viste, at det oprindelige budget ikke holdt. En lokal tilbudsgiver, Kjelkvist A/S, kom med den billigste pris, men blev fravalgt, og det fik Bo Kjelkvist til efterfølgende at stå frem i avisen for at pege på urimeligheder.

- Der har været arbejdet med kunstgræsbaneprojekt i over to år, og så ender det med et udbud og en tidsplan, der er så presset, at det bliver dyrere for alle skatteborgere. Det er i høj grad mangel på rettidig omhu, sagde Bo Kjelkvist i juni.

Kritikken blev genstand for en debat i byrådssalen, og i juli udsendte Tønder Kommune efter et møde en pressemeddelelse, der signalerede, at parterne atter var på talefod.

- Det har stor betydning for alle, at kommunen er i god dialog med områdets virksomheder, så derfor er jeg glad for, at vi har fået drøftet hinandens holdninger igennem, sagde borgmesteren dengang.

Hærværk og affald

Andre bump undervejs var, at projektet i Toftlund i september blev ramt af hærværk, hvor ukendte gerningsmænd skar store poser med gummigranulat op. Det resulterede i en ekstra udgift på omkring 50.000 kroner for AML Enterprise, der stod for byggeriet af banen.

I Tønder var det ikke hærværk, men derimod forsømmelser af ældre dato, der viste sig som negativ overraskelse. Da det øverste jordlag var fjernet, dukkede byggeaffald med glasskår og teglrester op. Dermed var jorden ikke egnet til aflevering på nærliggende marker.

- Vi fik analyseret jorden, og så blev det besluttet, at den kunne bruges til at etablere en vold mellem BMX-anlægget og fodboldbanerne. Det har været et ønske fra området i længere tid, og jorden fik dermed en fornuftig anvendelse, siger Christian Kjær Andersen.

En stor dag

En af dem, der både ser frem til på torsdag og den officielle indvielse den 12. oktober, er lederen af Tønder Sports- og Fritidscenter Claus Beck.

- Det bliver en stor dag. Siden jeg tiltrådte her i Tønder for over tre år siden, har jeg været med til at kæmpe for kunstgræsbanen. De første kampe er allerede planlagt, og nu går vi i gang med markedsføringen overfor kunder til foråret, som er den mest travle tid, når man har en kunstgræsbane, siger Claus Beck.

Millionsatsning: Kunstgræsbaner meldes klar til brug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce