Lokale kandidater tror på udlændinge-valgkamp

Ifølge de lokale kandidater bliver det udlændingepolitiken, der bliver det mest markante emne i valgkampen. Foto: Andre Thorup

Lokale kandidater tror på udlændinge-valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De lokale kandidater ved det kommende folketingsvalg regner med, at udlændinge bliver et af valgets store temaer. Flere tror også, at klimaet kommer i fokus.

Tønder: Det folketingsvalg som venter i 2019 kommer til at handle om flygtninge og udlændinge. I hvert fald hvis man spørger de lokale kandidater. Hele otte ud af ni kandidater vurderer, at udlændinge/flygtninge kommer til at at være et af valgets tre største temaer i en rundspørge, som Jydskevestkysten Tønder har foretaget.

Nogle hilser valgemnet velkommen, mens andre begræder det.

- For mig at se bliver udlændingespørgsmålet igen et emne som vil stå højt på dagsordenen og med rette, skriver Claus Hansen, der stiller op for Liberal Alliance.

Niels Sjøberg, der stiller op for Radikale Venstre, har følgende vurdering:

- Jeg tror regeringen får held til at sætte flygtninge, indvandrere og skatter på dagsordenen. Hvor der lægges vægt på frygt for fremmede og store skattelettelser.

Ditte Madvig Evald fra Alternativet mener emnet i højere grad handler om følelser end om realiteter.

- Vi har brug for at få noget menneskelighed og fornuft ind i den debat, så den rent faktisk svarer det der sker, og ikke til det, vi frygter der sker, skriver hun.

Folketingsvalget
Det seneste valg blev afholdt den 18. juni 2015. Det betyder, at det kommende folketingsvalg skal afholdes senest den 17. juni 2019.

Otte ud af ni politikere tror, at udlændinge politikken bliver et at de mest diskuterede emner i valgkampen. Kun Kim Printz Ringbæk (S), tror ikke, at det bliver et stort tema.

Fem ud af ni tror, at klimaet bliver et af de emner, der kommer til at fylde mest i den forestående valgkamp.

Plads til diskussion

Nanna Bonde, der er klar til at stille op for SF, ser flygtninge være et af de tre store valgemner, og hun peger desuden på velfærd og klima.

- Det er tre vigtige områder, som kræver plads til diskussion, men som ikke mindst kræver, at vi har respekt for andre mennesker - uanset om vi snakker om nogen af verdens fattigste mennesker, som flygter fra krig og nød til Danmark, eller om vi snakker om de mange tusinder børn, som i dag vokser op i fattigdom, som konsekvens af kontanthjælpsloftet, siger hun.

Fem af de lokale kandidater tror på, at klima bliver et af de tre største valgemner. En af dem er venstres Philip Tietje.

- Miljø- og klimapolitik kommer til at fylde mere end tidligere ikke mindst på grund af de de klimaændringer, vi alle har oplevet det forgangne år, vurderer han.

I øvrigt tror et flertal at valget kommer i marts.

Lokale kandidater tror på udlændinge-valgkamp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce