Local Food Days vil sætte Tønder på landkortet

Local Food Days er på trapperne i Tønder. Arrangørerne håber, at madfestivalen kan sætte Tønder på landkortet.Arkivfoto: Jacob Schultz

Local Food Days vil sætte Tønder på landkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den kommende weekend løber Local Food Days af stabelen for anden gang på Skibbroen i Tønder. Arrangementet var sidste år en succes, men successen skal udbygges, og kommunens producenter skal brandes.

Tønder: Der er lagt op til masser af god, lokal mad, når der i weekenden inviteres til Local Food Days i Tønder.

Arrangementet, der første gang løb af stabelen sidste år under navnet Tønder Street Food Days, var en gedigen succes, som initiativgruppen bag håber at kunne bygge videre på de kommende år.

- Vi har oplevet stor opbakning - både fra aktørerne og fra publikum, så det er helt sikkert et godt koncept, lyder det fra Erhvervskonsulent i Tønder Erhvervsråd og medlem af initiativgruppen, Jesper Monsrud.

Local Food Days
Local Food Days finder sted fredag, lørdag og søndag i denne uge.Arrangementet løber af stabelen på Skibbroen i Tønder, og der er 11 lokale aktører meldt til.

Man kan smage lokalt mad og drikke, som betales med de såkaldte "mojn-coins", der kan købes på pladsen.

Arrangementet består i år - udover god lokal mad - af musik, konkurrencer, foredrag og aktiviteter for børn.

Der er åbent fredag mellem 16 og 21, lørdag mellem 12 og 20 og søndag mellem 11 og 15.

Større perspektiv

Jesper Monsrud glæder sig til Local Food Days, men han, og resten af Tønder Erhvervsråd og initiativgruppen, har samtidig taget de lange briller på, og har allerede tænkt tanker, der rækker langt ud over årets arrangement.

- Grunden til, at Erhvervsrådet er med i dette arrangement, er jo andet og mere end selve arrangementet. For os skal perspektivet gerne være mere vidtrækkende, så vi kan se, at det på sigt kan fremme de lokale producenter og også skabe nye arbejdspladser. Det er vores basale tanke med arrangementet, forklarer Jesper Monsrud.

Han er heller ikke blind overfor, at arrangementet kan mere end bare at byde publikum på en god, lokal madoplevelse.

- Vi har øje for de afledte effekter. Vi vil gerne være med til at brande Tønder. Vi forsøger at trække publikum udefra også, og det kunne da være dejligt, hvis vi kunne gøre det her til et brand for Tønder, som også Tønder Festival er det. Nu er det over 40 år siden, festivalen startede, og jeg ved ikke, hvordan det så ud for dem i år to, men jeg synes da, vi er godt på vej, konstaterer Jesper Monsrud.

Hvem skal arrangere?

Et af de punkter, der skal afklares, inden næste års Local Food Days er, hvor selve arrangementet skal "bo". Lige nu ligger arrangementet i en initiativgruppe med deltagelse af Tøndermarsk Initiativet, Carsten Eriksen fra Tønder Handelsskole og Erhvervsrådet.

- Det er en af de ting, vi skal have evalueret på og besluttet os for. Lige nu afventer vi lidt, hvad der skal ske fremadrettet, men man kunne godt forestille sig, at det kunne ende i, at arrangementet blev mere båret af detailbranchen eller måske som en del af Foreningen Kulturkraft Tønder. Men uanset, hvor det lander, så er der ingen tvivl om, at der er opbakning til det, og derfor er det en god idé at udvikle på, siger Jesper Monsrud.

Local Food Days vil sætte Tønder på landkortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce