Leder og ansatte på tysk skole meldt til politiet og ministeriet

Ifølge anklagerne skulle den nu 40-årig lærer have udvist voldelig adfærd over for 10 elever - alle født i 2009 og 2010 - på den tyske skole i Tønder. Læreren er tiltalt for mindst 52 gange at have slået, skubbet og taget kvælertag på de 10 elever i perioden 1. august 2016 til 29. juni i år. Foto: Martin Franciere

Leder og ansatte på tysk skole meldt til politiet og ministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lederen på den tyske skole, Ludwig Andresen Schule i Tønder, er sammen med medarbejdere blevet anmeldt til politiet for pligtforsømmelse. Desuden er en eller flere ansatte på skolen indberettet til Undervisningsministeriet for ikke at leve op til den skærpede indberetningspligt.

TØNDER: Mandag starter sagen ved Retten i Sønderborg mod en 40-årige lærer fra Ludwig Andresen Schule i Tønder. Læreren er tiltalt for ikke under 52 gange at have skubbet, slået og taget kvælertag på 10 af skolens elever i perioden fra august 2016 til sommerferien startede i år, den 29. juni.

Selv om retssagen indledes mandag og fortsætter yderligere tre dage, så er sagen næppe ovre, når der falder en afgørelse i sagen.

Politiet bekræfter, at der foreligger en anmeldelse om pligtforsømmelse på den tyske skole i Tønder. JydskeVestkysten erfarer, at anmeldelsen drejer sig om lederen og tre medarbejdere på skolen.

Desuden er skolens leder, Bonnie Rathje-Ottenberg, sammen med souschefen blevet indberettet til Undervisningsministeriet for ikke at leve op til den skærpede indberetningspligt.

Sagen om vold mod elever
Det var drengen til et sæt forældre, der i sommerferien fik sagen til at rulle. Med ordene "Læreren kommer i fængsel, hvis politiet opdager det", fangede drengen forældrenes opmærksomhed.Drengen fortalte også, at han selv havde været udsat for fysisk en gang ved at blive presset op mod en væg i et halsgreb samtidig med at han af læreren blev kaldt "dum".

Siden stod flere forældrepar frem med navn og fortalte om lignende episoder på Ludwig Andresen Schule i Tønder.

Af det første anklageskrift i sagen fremgik det, at læreren var tiltalt for overgreb mod fem elever. Siden er anklageskriftet vokset til at omfatte 10 elever, der hver især op til 10 gange har oplevet lærerens overgreb - alt i alt er lærerne tiltalt for ikke under 52 gange at have slået, skubbet og taget halsgreb på eleverne, der alle er født i 2009 og 2010.

Sagen starter ved Retten i Sønderborg mandag. Der er i alt afsat fire dage til retssagen.

Ingen reaktion

Både anmeldelsen til politiet og indberetningen til ministeriet er indgivet efter at kæresteparret Line Hansen og Jesper Gloor - der ikke står bag politianmeldelsen - i slutningen af september stod frem i JydskeVestkysten og fortalte, at de tilbage i september 2017 til en skole/hjem-samtale med skolelederen og en lærer havde oplyst om Line Hansens børns fortælling om en lærer, der var aggressiv og voldelig i sin adfærd på den tyske skole.

På trods af oplysningerne reagerede skolens leder ikke, fortalte Line Hansen og Jesper Gloor dengang.

Direktør for de tyske skoler i Danmark, Claus Diedrichsen, bekræfter i lighed med Syd- og Sønderjyllands Politi, at der foreligger en anmeldelse.

Lærer suspenderet

Men Claus Diedrichsen har ikke rettet fokus mod den nye anmeldelse de kommende dage. Til gengæld har retssagen mod den 40-årige tiltalte lærer direktørens fulde opmærksomhed. Den tiltalte lærer er ikke fyret eller fritstillet, han har været suspenderet siden sommerferien, oplyser Claus Diedrichsen.

- Jeg har fokus på sagen, der starter mandag. Jeg vil ikke forholde mig til hans videre tilknytning til Ludwig Andresen Schule før vi har dommen den 29. november, hvor vi så vil tage stilling i sagen, siger direktøren, der ikke har yderligere kommentarer.

JydskeVestkysten har afdækket sagen om den tiltalte lærer i artikler bragt i avisen fra den 17. september. I første artikel stod et forældrepar til en elev på skolen anonymt frem og fortalte om de overgreb, parrets søn angiveligt havde overværet i 2. klasse på Ludwig Andresen Schule.

Leder og ansatte på tysk skole meldt til politiet og ministeriet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce