Laurids Rudebecks Mindefond uddeles for første gang

Afdøde borgmester Laurids Rudebecks familie, der alle sidder i bestyrelsen for Laurids Rudebecks Mindefond. Fra venstre er det bestyrelsens formand, datter Neel Rudebeck, enke Lene Rudebeck og sønnen Thor Rudebeck. Arkivfoto: Uwe Iwersen

Laurids Rudebecks Mindefond uddeles for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I næste uge uddeler Laurids Rudebecks Mindefond for første gang penge. Fem projekter får del i 50.000 kroner. Uddelingen finder sted i forbindelse med Digeløbet/Margueritløbet i Højer.

TØNDER: Fredag morgen dumper beskeder ind i mailboksen hos en række personer, der har ansøgt Laurids Rudebecks Mindefond om penge til et projekt og aktiviteter. Fem af ansøgerne får et positivt svar om, at ansøgningen er imødekommet.

Formand for den tidligere borgmesters mindefond, datter Neel Rudebeck, fortæller, at der i forbindelse med Digeløbet/Margueritløbet i Højer næste weekend vil blive uddelt 50.000 kroner til fem projekter og aktiviteter.

- Alle ansøgningerne var gode. Men da vi først læste dem igennem, gav svarene ligesom sig selv, siger Neel Rudebeck og lægger vægt på, at mindefonden støtter initiativer, aktiviteter og personer i hele Tønder Kommune, der bidrager til udvikling.

Tønders daværende borgmester Laurids Rudebeck døde pludselig 10. maj 2016 - 56 år gammel. Få dage efter gik familien til offentligheden med ønsket om, i stedet for blomster og kranse ved begravelsen at betænke en kommende mindefond, som enken og de to voksne børn agtede at oprette. Privatpersoner, organisationer og virksomheder gav donationer på samlet set en halv million kroner - det er tanken, at pengene skal uddeles 10 gange over 10 år.

Laurids Rudebecks Mindefond
"Borgmester Laurids Rudebecks Mindefond" er oprettet af enken og de to børn.Datteren Neel Rudebeck er udpeget som formand. Ud over Neel Rudebeck, Lene Rudebeck og sønnen Thor består bestyrelsen også af direktør for Kalb Kommunikation, Marianne Kalb, Løgumkloster, og journalist Uwe Iwersen, Tønder.

Fondens formål er ifølge vedtægterne "udvikling og fremme af innovative tiltag til gavn for byer, institutioner, borgere, sportslige aktiviteter og/eller naturprojekter i Tønder Kommune".

Det er planen, at fondens kapital skal uddeles over de kommende 10 år.

De første fem modtagere får del i legatet den 23. september.
Efter borgmester Laurids Rudebecks alt for tidligere død i maj 2016 har familien oprettet en mindefond. For første gang uddeles den i forbindelse med Digeløbet i Højer næste weekend. Arkivfoto
Efter borgmester Laurids Rudebecks alt for tidligere død i maj 2016 har familien oprettet en mindefond. For første gang uddeles den i forbindelse med Digeløbet i Højer næste weekend. Arkivfoto
Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Inhabile medlemmer

Neel Rudebeck fortæller, at en god del af pengene denne gang går til tiltag i Tønder by. Men man ser gerne fra fondens side, at projekter og aktiviteter i hele kommunen kan støttes. Det er også derfor, at man har rykket uddelingen væk fra Tønder by.

Da en god del af fondens fem medlemmer bor i Tønder, har det af hensyn til inhabilitet været nødvendigt, at "smide" medlemmer af fondsbestyrelsen ud af lokalet to gange, da projekter skulle vurderes, oplyser Neel Rudebeck.

Ifølge vedtægterne støtter fonden initiativer, aktiviteter og personer, der bidrager til udviklingen i Tønder Kommune.

- Vores far var meget optaget af, at det skulle gå godt i hele kommunen. Derfor har vi også valgt en meget bred formulering, så mange kan komme i betragtning, siger Neel Rudebeck.

Åben for donationer

Det var egentlig meningen, at uddelingen af legater skulle ske i maj, der også er den måned på året, at den tidligere borgmester pludselig afgik ved døden. Det har man dog ikke kunnet honorere dette år. Til gengæld er det meningen, at legatet uddeles i forbindelse med løb rundt om i hele kommunen.

- Min far deltog i mange motionsløb i hele kommunen, og han kunne godt lide at komme ud og samtidig røre sig, siger Neel Rudebeck.

Laurids Rudebecks Mindefond begaver i næste weekend fem projekter med alt fra 3000 til 25.000 kroner. Det højeste beløb, der kan ansøges er 50.000 kroner - og det vil i givet fald også være det eneste projekt, der støttes det pågældende år, fortæller fondsformanden.

Bliver næste uddeling til maj 2019?

- Det kan jeg ikke svare på, men det bliver i hvert fald i løbet af sommerhalvåret væk fra Tønder, siger Neel Rudebeck og tilføjer, at det stadig er muligt at støtte fonden med donationer.

Hvis man vil søge fonden om legater, findes ansøgningsblanketten på www.lrmindefond.com.

Laurids Rudebecks Mindefond uddeles for første gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce