Laurids Rudebecks Mindefond modtager ansøgninger igen

Sidste år uddelte Neel Rudebeck første gang penge fra Borgmester Laurids Rudebeck Mindefond i forbindelse med Margueritløbet. I år bliver det ved Klosterløbet den 7. august. Arkivfoto: Jacob Schultz

Laurids Rudebecks Mindefond modtager ansøgninger igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til august uddeler Borgmester Laurids Rudebecks Mindefornd uddeler penge til foreninger og enkeltpersoner. Det sker i forbindelse med Klosterløbet den 7. august

Tønder: Nu står bestyrelsen ved Borgmester Laurids Rudebecks Mindefond igen klar til at uddele op mod 50.000 kroner. Uddelingen sker til ære for afdøde borgmester Laurids Rudebeck og penge tildeles et eller flere tiltag, der fremmer lokalsamfundet, fortæller fonden i en pressemeddelelse.

Ansøgningsprocessen er i fuld gang - og man kan ansøge indtil den 1. august.

Da afdøde borgmester Laurids Rudebeck pludseligt gik bort en tirsdag eftermiddag i maj 2016, strømmede der ind med gaver og donationer fra mennesker fra nær og fjern, som alle ville udtrykke deres medfølelse i forbindelse med dødsfaldet og begravelsen. Fra familiens side var der ingen tvivl om, at midlerne skulle gå til at støtte de samme initiativer, som Laurids Rudebeck selv lagde særligt vægt på under sit virke:

- Hvis min far var her i dag, ved jeg, at han ville have sagt, at vi skulle bringe hans eftermæle videre ved at give noget tilbage til lokalsamfundet. Det prøver vi at gøre ved at hjælpe lokale initiativer med at realisere deres projekter og drømme, siger Neel Rudebeck, bestyrelsesformand og datter af Laurids Rudebeck.

Derfor blev mindefonden grundlagt, og i september 2018 blev de første penge uddelt.

Fonden kan søges om midler af enkeltpersoner og/eller foreninger i Tønder Kommune, som gennem en særlig indsats har udviklet og fremmet lokalsamfundet, navnlig på uddannelses-, natur- og sportsområdet.

Én gang om året bliver legaterne uddelt, og i år er ansøgningsfristen den 1. august 2019.

Bestyrelsen
I bestyrelsen for Borgmester Laurids Rudebecks Mindefond sidder seks bestyrelsesmedlemmer; formand Neel Rudebeck (datter af Laurids Rudebeck), Thor Rudebeck (søn), Lene Rudebeck (enke). Herudover sidder Uwe Iwersen, Lars Thomsen og Marianne Rosalie Kalb i bestyrelsen.Mindefondens grundlag er bygget op gennem donationer fra blandt andet privatpersoner, offentlige og private virksomheder og har således stor opbakning til dets virke. Fonden havde cirka 400.000 kroner ved opstarten i 2018, penge, der ifølge fundatsen, skal være uddelt i løbet af de kommende 10 år. Fonden modtager fortsat bidrag.

Hvis man vil søge om midler, finder man nærmere information på www.lrmindefond.dk

Uddeles til Klosterløbet

Sidste år blev legaterne uddelt til Digeløbet i Højer.

Her gik midlerne til fem projekter, blandt andet Toftlund Borgerråd, der fik 5000 kroner til nye legeredskaber, Tønder Sport & Fritid, som modtog 25.000 til en multibane, og Tønder Ungdomsbrandvæsen, der modtog 9000 kroner til en øvelsesdag for børn og unge.

Dan Nielsen, der er kaptajn og formand for bestyrelsen ved Tønder Ungdomsbrandværn, fortæller:

- Vi havde en virkelig god tur, hvor børnene prøvede at lave en masse forskellige brandøvelser og lærte en masse om førstehjælp. Det var nogle trætte børn, vi sendte hjem efter denne døgnøvelse fyldt med samvær og koncentration.

I år sker legatuddelingen til Klosterløbet ved Løgumkloster Løbemotion den 7. august, når foreningen også fejrer 10-års jubilæum:

- Det her er vores allesammens fond. Den er til for at støtte initiativer i hele kommunen lige fra yderkanten af Rejsby til det centrale Tønder. Det vil vi gerne udtrykke ved at uddele legaterne i forbindelse med nogle af de arrangementer, der sker rundt omkring i kommunen. Og i år synes vi, at turen skal gå til Løgumkloster, fortæller Neel Rudebeck, der på vegne af mindefonden ser frem til at uddele endnu en pose penge i år i Løgumkloster. /aki

Laurids Rudebecks Mindefond modtager ansøgninger igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce