LA-politiker: Forstår ikke timingen

Omkring 200 vinduer står overfor udskiftning i rådhustilbygningen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

LA-politiker: Forstår ikke timingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdagens pressemeddelelse om de defekte vinduer i rådhusets tilbygning vækker undren hos Claus Hansen fra Liberal Alliance. Han undres over flere ting ved tirsdagens udspil.

TØNDER: Normalt får de kommunale politikere en løbende orientering, men det har ikke været tilfældet i sagen om de omkring 200 vinduer, der nu skal skiftes i tilbygningen på rådhuset.

Det undrer økonomiudvalgsmedlem Claus Hansen fra Liberal Alliance sig over:

- Først og fremmest har hverken økonomiudvalget eller kommunalbestyrelsen været varslet om problemet. Normalt bliver vi løbende orienteret, men her kommer der så en mail om, at det offentliggøres om 12 timer - det er ikke okay. Jeg har den opfattelse, at vi bliver taget lidt som gidsler, når man fremstiller det sådan, at vi enten kan betale - eller så lider kommunens medarbejdere under de dårlige vinduer, siger Claus Hansen.

Det kan borgmester Henrik Frandsen (V) ikke genkende. Han siger, at fremstillingen af sagen er et direkte udtryk for, at man fra Tønder Kommunes side er nødt til at få gjort noget ved vinduerne i en fart. Således har man allerede fået to påbud fra Arbejdstilsynet om, at der skal gøres noget:

- Det er et udtryk for den virkelighed, vi arbejder i. Arbejdstilsynet har givet påbud om det to gange, så vi er nødt til at gøre det. Det er ikke, fordi vi synes, det er sjovt at skifte vinduerne - men det er nødvendigt at få det gjort. Det gør vi nu, slår han fast.

Rettede pressemeddelelsen

I en mailkorrespondance mellem Tønder Kommunes kommunikationschef Tommy B. Nielsen og Claus Hansen fremgår det også, at en passage om, at en voldgiftssag om vinduerne kan tage op til 3-5 år at afgøre, er blevet fjernet fra pressemeddelelsen.

Det er sket, efter Claus Hansen mandag aften gav sin mening til kende og klart understregede, at en sådan sag på ingen måde vil kunne trække så meget i langdrag:

- Jeg forstår ikke timingen, for der har været flere sager, siden tilbygningen blev lavet, og som jeg også skrev, så passer det simpelthen ikke, at en voldgift tager 3-5 år, siger han og fortsætter:

- Normalt tager man en voldgiftssag, fordi det går hurtigere, så jeg synes, det er bekymrende, at man her får pistolen for panden og skal presses til at tage stilling. Er der andet, der ikke passer? Jeg vil ikke læse om indstillingen i avisen, inden der er en dagsorden for mødet - det er ikke i orden, forklarer Claus Hansen.

At man har redigeret tidshorisonten, hænger ifølge Henrik Frandsen sammen med, at varigheden af en voldgiftssag kan være svær at forudsige:

- Vi har i udmeldingen ikke lagt os fast på en tidshorisont. Det er meningen, at der skal stå "nogle år", for det siger lige så meget som de tre til fem år. Der er altid en vis tidshorisont, når man går ind i en voldgiftssag, siger han og tilføjer:

- Det er en uheldig situation, som vi skal have gjort noget ved. Det er der, vi har valgt at lægge op til, at vi kan få en aftale med leverandøren - og vinder han sin voldgiftssag mod underleverandøren, så får vi også del i det. Vi står med et dårligt arbejdsmiljø, og det er det, vi handler på her, afrunder Henrik Frandsen.

LA-politiker: Forstår ikke timingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce