Kulturkraft: En god idé får luft under vingerne

Årets 4+ arrangementer i dagene op til Tønder Festival bød blandt andet på en koncert med Lars Lilholt, der spillede på et tætpakket torv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Kulturkraft: En god idé får luft under vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Festivals 4+-koncept skal med en nystiftet forening, Kulturkraft Tønder, bredes ud over andre store arrangementer i kommunen. Foreningen forventes stiftet i januar.

TØNDER: De seneste tre år har Tønder Festival haft succes med konceptet 4+. Og hvad der virker i de fire dage op til den årlige festival, skal nu bredes ud over hele kommunen.

Det er i hvert fald intentionen bag foreningen Kulturkraft Tønder, der skal stiftes i januar, og som på forhånd har fået både rosende og forventningsfulde ord med på vejen i byrådssalen.

- Gode lokale kræfter har arbejdet med 4+ konceptet siden 2015. Nu skal de gode erfaringer med at give gode oplevelser og at vise mangfoldigheden på vores egn bredes ud til andre arrangementer, sagde Mette Bossen Linnet (V), der talte med stor begejstring om 4+.

Festivalens fire opvarmningsdage, der har budt på kulinariske oplevelser, udflugter og koncerter kommer ligeledes ind under Tønder Kulturkraft, men fortsætter under det nuværende navn 4+. Det har bidt sig fast, lyder argumentationen.

Kulturkraft
Ifølge udkastet til vedtægterne har Kulturkraft Tønder følgende formål:- Kulturkraft Tønder er en almennyttig, nonprofit forening.

- Kulturkraft Tønders formål er at arrangere og gennemføre aktiviteter, der præsenterer egnens positive værdier, og som understøtter særlige begivenheder i hele kommunen.
Årets 4+arrangementer  i dagene op til Tønder Festival bød blandt andet på en koncert med Lars  Lilholt, der spillede på et tætpakket torv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Årets 4+arrangementer i dagene op til Tønder Festival bød blandt andet på en koncert med Lars Lilholt, der spillede på et tætpakket torv. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Hvorfor/derfor

Tidligere formand for kulturudvalget, Jørgen Popp Petersen (Sl. P.) er begejstret for både 4 + og den ny forening.

- Kulturkraft er et rigtig godt navn, sagde han, men undrede sig samtidig over, at foreningens tilblivelse var på den politiske dagsorden på et kommunalbestyrelsesmøde.

- Hvorfor skal vi godkende vedtægterne, når der ikke er et kommunalt engagement, spurgte han.

Svaret blev leveret af hans efterfølger i kultur-formandsstolen, René Andersen (V).

- Det er alene, fordi vi skal udpege et medlem til bestyrelsen, forklarede han.

Netop dette medlem til bestyrelsen viste sig efterfølgende at være ham selv.

4+-arrangementer
4+ er fællesbetegnelsen for en række arrangementer, der finder sted i de fire dage op til, at årets Tønder Festival begynder.I år har de festivalgæster, der har valgt at bruge et par ekstra dage i Tønder forud for festivalen, kunnet deltage i blandt andet gourmetmiddag med stjernekok Thomas Rode, Hammerslag-rundtur med ejendomsmægler Michael Riis, en lokal ølsmagning samt pubquiz på Hagge's Musik Pub. Desuden bød 4+ også på en gratis musikalsk tyvstart i form af en koncert med Lars Lilholt på Tønders torv.

Mulighederne

Blandt de arrangementer, der kunne få glæde af tilbud fra Kulturkraft Tønder, nævnes Kniplinge-Festivalen i Tønder, Kor 72-stævnet ligeledes i Tønder, Beach-jump på Rømø og Lego Fan-weekend i Skærbæk.

Kulturkraft: En god idé får luft under vingerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce