Krig- og kærlighedsdrama trækker publikum i biografen

Prins Joachim var med og holdt tale i den historiske flyhangar, da "I krig og kærlighed" havde forpremiere i Tønder den 12. november. Foto: Elise Rahbek/Der Nordschleswiger

Krig- og kærlighedsdrama trækker publikum i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmen "I krig og kærlighed" er et solidt trækplaster i Tønder, hvor stort set alle forestillinger er udsolgte. Tønders borgmester Henrik Frandsen er ligeledes begejstret og finder, at lokalområdet får fuld valuta for de 750.000 kroner, som kommunen har støttet projektet med.

TØNDER: Anmelderne kan ikke blive enige med sig selv om, hvorvidt filmen "I krig og kærlighed" er middelmådig, god eller fantastisk. Filmen om første verdenskrig i Sønderjylland har fået alt fra tre til fem stjerner.

Uagtet det lidt brogede billede strømmer publikum i biograferne. Filmen solgte på en weekend 4.100 billetter i Kinorama i Sønderborg, og også i Tønder er biografdirektør Frank Knudsen mere end tilfreds her to uger efter filmens danske biografpremiere.

- Filmen sælger godt, rigtig godt. Siden premieren har vi stort set haft udsolgt hver aften, og vi har endda måttet sende folk hjem, der ikke havde forudbestilt en billet, siger Frank Knudsen.

Publikums dom over filmen er i øvrigt på lige fod med biografdirektørens vurdering.

- De allerfleste synes, at det er en rigtig god film. Det synes jeg også. Første verdenskrig er jo oppe i tiden netop nu. Jeg havde fornøjelsen af at smugkigge lidt allerede i sommer, siger Frank Knudsen.

"I krig og kærlighed" vises i biografens nyindrettede sal 1, hvor der er 54 sæder.

Filmen sælger godt, rigtig godt. Siden premieren har vi stort set udsolgt hver aften, og vi har endda måtte sende folk hjem, der ikke havde forudbestilt en billet.
Frank Knudsen, biografdirektør, Tønder
Borgmester Henrik Frandsen (2.f.h.) hilste under receptionen i flyhangaren på hovedpersonerne bag filmen
Borgmester Henrik Frandsen (2.f.h.) hilste under receptionen i flyhangaren på hovedpersonerne bag filmen "I krig og kærlighed". Foto: Elise Rahbek.

Fantastisk film

Tønder Kommune støttede filmprojektet, der har et samlet budget på over 42 millioner kroner, med 750.000 kroner. Borgmester Henrik Frandsen er overbevist om, at det er en god investering.

- Filmen er markedsføring og branding af Tønder, der virkelig kommer ud på den store klinge. Der var stor opmærksomhed omkring forpremieren her i Tønder. Netop nu kan filmen ses i alle biografer, og senere kommer den på dansk, tysk og norsk tv. Hele forløbet med filmen er blevet fulgt tæt, så den er med til at sætte os på landkortet. Og så fortæller den jo en fantastisk historie om landsdelen og flyhangaren, siger Henrik Frandsen.

Da kommunen bevilgede de 750.000 kroner sagde borgmesteren, at det kunne blive starten på noget stort. Det holder han fast i.

- Vi får virkelig valuta for pengene. Vi har planer og fortsætter målrettet med at udvikle området omkring flyhangaren som formidlingssted for Zeppelinbasen og første verdenskrig, understreger Henrik Frandsen.

-Og hvad synes du om filmen?

- Jeg var meget grebet af den, den fortæller en fantastisk historie. Samtidig får den vist, hvad krig gør ved mennesker, og hvad man er i stand til at gøre, når man er under pres. Det er faktisk skræmmende, siger Henrik Frandsen.

Krig- og kærlighedsdrama trækker publikum i biografen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce