Kræftpatient samlede 160.000 kroner ind på fem dage

Steffen Matzen er i dag sygemeldt, og han er i behandling for modermærkekræft, der har spredt sig til binyre, lever, bækken, rygsøjle og hjernen. - Min arbejdsplads har været helt fantastisk. De holder kontakt og støtter mig. Det betyder enormt meget, at jeg har et sted, jeg hører til. Min familie og mine venner har også virkelig været der, og ligesom vi er gode til at tale om sygdommen, så er vi også gode til at tale om andet end sygdommen.
Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Kræftpatient samlede 160.000 kroner ind på fem dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27-årige Steffen Matzen fra Tønder har på fem dage indsamlet 160.000 kroner til behandling i udlandet for modermærkekræft. Lokale, bekendte, men også fremmede har støttet.

TØNDER: På kun fem dage har Steffen Matzen indsamlet 160.000 kroner i en privat indsamling på nettet.

Penge skal gå til virusterapi, en behandlingsform for modermærkekræft, hvis hans nuværende behandling ikke virker.

- Jeg er totalt overrasket. Det er helt vildt, at så mange har støttet med forskellige beløb, så jeg på så kort tid kunne indsamle hele beløbet, siger han.

Han er 27 år. Det, der i 2010 begyndte som kræft i et modermærke, har nu spredt sig.

- Jeg har kræft i bækkenet og rygsøjlen, i leveren, i binyrer og i hjernen. Når det er i hjernen, så er nogle behandlingsmetoder udelukket. Vi er ved back-up planen nu, men hvis det ikke virker, så er det, jeg måske ser mod udlandet.

Jeg har kræft i bækkenet, rygsøjlen, leveren, binyren og hjernen. Når det er i hjernen, så er nogle behandlingsmetoder udelukket.
Steffen Matzen om indsamlingen

Andre alternativer

Steffen Matzen har selv researchet sig frem til, at der i udlandet er gode resultater med virusterapi.

- Måske er der kommet andre behandlingsmetoder her til den tid, som jeg så kan prøve. Heldigvis bliver der hurtigt udviklet nye behandlinger. Jo flere alternativer, jeg har klar, jo bedre.

Virusterapi i udlandet anslås at koste 150.000 kroner, oplyser han, men da han var under uddannelse, da sygdommen ramte, havde han ingen forsikringsdækning for kritisk sygdom. Derfor lavede han indsamlingen.

- Det, der faktisk er bedre end pengene, er, at så mange har ønsket at støtte mig. Der er kommet mange beskeder fra folk, både som jeg kender og ikke kender. Det har givet mig tro og håb, og det er endnu mere værd, siger Steffen Matzen.

Kræftpatient samlede 160.000 kroner ind på fem dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce