Konstituering: Anne Blond i spidsen for Tønder Kommunes Billedkunstråd


Konstituering: Anne Blond i spidsen for Tønder Kommunes Billedkunstråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Kommunes første kommunale billedkunstråd har konstitueret sig.

Tønder: Anne Blond, der er enhedsleder for kunsten i Museum Sønderjylland, bliver formand i Tønder Kommunes billedkunstråd, mens kunstner Cai-Ulrich Platen har fået posten som næstformand.

Øvrige medlemmer er fotograf Henrik Saxgren, der lige nu er aktuel med en fotoudstilling fra marsken på Tønder Kunstmuseum, kunstmaler Dan Thuesen, kunstner Mogens Davidsen og grafiker Pernille Bejer. Medlem af Tønder Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg Anita Uggerholt Eriksen deltager også i rådets arbejde.

I dagens Danmark er det kutyme, at der inddrages eksterne fagpersoner, når der arbejdes med eksempelvis byggeri, undervisning, sundhed eller juridiske spidsfindigheder. Statens Kunstfond ønsker, at den arbejdsmetode skal sprede sig til indsatsen inden for kunst og udsmykning i det offentlige rum.

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst ønsker derfor at fremme billedkunst i Danmark ved, at danske kommuner gør brug af billedkunstfaglig rådgivning i de sammenhænge, hvor kommunerne arbejder med billedkunst.

Derfor yder udvalget støtte, såfremt en eller flere kommuner i fællesskab nedsætter et kommunalt billedkunstråd, hvor mindst halvdelen af medlemmerne har billedkunstfaglige kompetencer. Statens Kunstfond har i 2019 givet 25.000 kroner i støtte til rådet i Tønder Kommune, og det samme har kommunalbestyrelsen.

Et kommunalt billedkunstråd kan eksempelvis yde rådgivning ved fastlæggelse af billedkunststrategier, rådgivning om indkøb, igangsættelse af lokale initiativer på billedkunstområdet eller rådgivning om gennemførelse af udsmykningsopgaver.

Statens Kunstfond har godkendt Kultur- og Fritidsudvalgets forslag til Billedkunstrådets sammensætning, og samtlige personer har takket ja og givet accept til udpegning.

Formand for Kultur- og fritidsudvalget, René Andersen (V), glæder sig over, at der nu er nedsat et billedkunstråd i Tønder Kommune.

- Medlemmerne vi være med til at kvalificere den kunstneriske indsats i det offentlige rum fremadrettet, siger han.

Konstituering: Anne Blond i spidsen for Tønder Kommunes Billedkunstråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce