Kommune og erhvervsliv skal drøfte turismesamarbejde

Hensigtserklæringen om destinationssamarbejdet blev bragt op på økonomiudvalgsmødet igen af Rømø-Tønder Turistforening. Nu vil man dog - modsat kommunaldirektørens indstilling - fortsætte processen, men holde drøftelser med turistforeningen om formen på et eventuelt samarbejde mellem Fanø, Esbjerg og Tønder Kommuner. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Kommune og erhvervsliv skal drøfte turismesamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Processen fortsætter. Det blev udfaldet af onsdag morgens økonomiudvalgsmøde, hvor et enigt udvalg besluttede, at Tønder Kommune alligevel fortsætter processen omkring den hensigtserklæring om et destinationssamarbejde, som i øjeblikket er i gang. Indstillingen var ellers at sætte samarbejdet i bero.

TØNDER KOMMUNE: Nye drøftelser skal udstikke retningen for Tønder Kommunes plads i et scenarie, hvor Tønder, Esbjerg og Fanø Kommuner går sammen i et destinationsfællesskab. Det står klart, efter onsdagens møde i økonomiudvalget, hvor indstillingen ellers var at sætte samarbejdet i bero.

Udfaldet er efter mødet i stedet blevet, at man fortsat bakker op om den hensigtserklæring, der er underskrevet om destinationssamarbejdet, men samtidig får mulighed for at tale med samlede bestyrelse for Rømø-Tønder Turistforening.

- Vi lægger op til, at man tager en drøftelse med erhvervslivet, og så tænker jeg egentligt, at vi kan skyde os ind på hinandens bekymringer og muligheder i forhold til det her. Jeg ser det sådan, at det kan afstedkomme bekymringer, når noget er nyt. Jeg tror derfor det er godt, at vi får drøftet det, for vi skal ikke ødelægge udviklingen - vi skal udvikle videre, siger borgmester Henrik Frandsen (V).

Erhverv er udgangspunkt

Rømø-Tønder Turistforenings formand Martin Iversen påpeger, at hele processen har været bagvendt:

- Nu har jeg ikke læst udmeldingen endnu, men det er altid godt at få drøftet tingene, for så kommer både behov og bekymringer frem. Er det oplægget, så er det fint, men man skal efter min mening altid tage udgangspunkt i erhvervet. Politikere og forvaltningen skal facilitere det, men vi ved, hvordan det skal markedsføres, forklarer han.

Stod det til Iversen, så var man startet med et møde mellem politikere og erhvervsliv frem for først at tage det nu:

- Det er kørt omvendt, hvis du spørger mig. Man skulle først have sat sig ned politikere og erhvervsliv og så skulle man efterfølgende have kigget på, om det skal være som i dag, eller om man skal ud i noget stort. Mister man erhvervet, så mister man også udviklingen, slår Martin Iversen fast.

Kommune og erhvervsliv skal drøfte turismesamarbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce