Kommende skatepark i Tønder flyttes

Peter Beiter Andresen, forrest, mener, at der er flere fordele i en placering af skateparken ved Tønder Sport- og Fritidscenter. Arkivfoto: André Thorup

Kommende skatepark i Tønder flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Barrax Skatepark ser ud til at blive etableret ved Tønder Sport- og Fritidscenter og ikke ved kasernen som først planlagt.

Tønder: Folkene bag Barrax Skatepark har valgt at flytte den kommende skatepark fra kasernen til et område ved Tønder Sport- og Fritidscenter.

- Det er fordi, vi synes, det er en rigtig god placering i forhold til bylivet og i forhold til brugerne også. Vi har Tønder Grundskole lige ved siden af, fortæller Peter Beiter Andresen, der en af initiativtagerne til skateparken.

Flytningen sker efter en henvendelse fra Tønder Sport- og Fritidscenter.

Peter Beiter Andresen mener også, at skateparken ved fritidscentret vil ligge attraktivt for turister, og så vil placeringen gøre det muligt at samarbejde med fritidscentret. Her er der også toiletforhold til brugerne af parken.

- så vi har en masse fordele ved at ligge dernede, påpeger han.

Onsdag skal kultur- og fritidsudvalget afgøre, om det vil frigive arealet ved fritidscentret til projektet. Banen placeres i området mellem svømmehallen, hal 4 og multihallen. Folkene bag projektet mangler stadig en byggetilladelse.

Det er fordi, vi synes, det er en rigtig god placering i forhold til bylivet og i forhold til brugerne også. Vi har Tønder Grundskole lige ved siden af.
Peter Beiter Andresen, initiativtager til Barrax Skatepark

600 kvadratmeter

idéen om en skatepark blev født, da Hans Schmidt, der ejer noget grund ved kasernen, talte med Peter Beiter Andresen. Der er dog ikke nogen sure miner over, at man nu vælger at flytte skateparken. Tværtimod bakker Hans Schmidt op.

- Den skal da ligge, hvor den ligger bedst, fastslår han.

Han er nu trådt ud af gruppen, der står bag Barrax Skatepark, og gruppen udgøres nu af Peter Beiter Andresen, Mikkel Carlsen og Anders Tygesen.

Der er også opbakning til den nye placering fra Tønder Gymnasium, der har været med til at finansiere hal 4 i fritidscentret. Gymnasiet har sammen med fritidscentret sendt et brev til kultur- og fritidsudvalget, hvori de udtrykker opbakning til placeringen mellem hal 4, multihallen og svømmehallen.

Personerne bag skateparken har på den sjove side af 1,4 millioner kroner til projektet, og planen er nu at lave en skatepark på 600 kvadratmeter. Oprindeligt var planerne en større bane.

- Da vi var naive og blåøjede, og inden vi begyndte at samle penge sammen, troede vi, at vi skulle have en kæmpe skatepark, men det viste sig selvfølgelig så, at pengene ikke sad så løst, som vi troede, fortæller Peter Beiter Andresen.

- Man må også sige, at 600 kvadratmeter skatepark også er ganske godt. Der er maser af muligheder der, siger han.

Realistisk bud

Det er københavnske FSR Beton, som efter planen skal etablere skateparken i Tønder. Men først skal en byggetilladelse altså i hus, og Peter Beiter Andresen tør ikke sige, om den gives.

- Det håber jeg selvfølgelig meget på, siger han.

Inden selve skateparken etableres, skal der i givet fald laves et fundament.

- Et realistisk bud er måske, at vi kan gå i gang at bygge inden for en måneds tid, hvis alt går godt, fortæller Peter Beiter Andresen, der forventer, at byggeriet af skateparken tager et par måneder.

Claus Beck, centerleder ved Tønder Sport- og Fritidscenter, mener, at en placering af skatebanen ved centret sætter yderligere gang i den udvikling, der er på stedet.

- Vi vil være samlingspunkt for ungdommen i Tønder, og så synes vi, at den ligger bedre placeret ved hallerne, hvor der er mere opsyn, siger han.

Kommende skatepark i Tønder flyttes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce