Jagerpiloter træner over Rømø i de kommende nætter

F16-piloterne fra Fighter Wing Skrydstrup træner natteflyvning i de kommende nætter ved Rømø. Øvelsen slutter på torsdag. Foto: Lars Richter

Jagerpiloter træner over Rømø i de kommende nætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bor du i nærheden af Rømø, kan du muligvis få nattesøvnen forstyrret, for Forsvaret træner natteflyvninger frem til torsdag.

Rømø: Forsvaret har på Twitter udsendt et såkaldt støjvarsel i området omkring Rømø for de kommende nætter. Nærmere bestemt frem til torsdag. Anledningen er, at Forsvarets F16-piloter fra Fighter Wing Skrydstrup skal træne natflyvninger i en række forskellige øvelsesområder.

Her er området ved Rømø udpeget, ligesom der også bliver trænet ved Tåsinge og Gudbjerg på Sydfyn og ved Tissø på Vestsjælland.

Fælles for øvelserne er, at jagerpiloterne skal kunne flyve på ethvert tidspunkt. Derfor er natflyvningen en afgørende træning, da det er noget helt andet end at flyve i dagslys. Det forklarer Tommy Nielsen, der er chef for ledelsessekretariatet i Fighter Wing Skrydstrup, til Ritzau:

- Vores piloter skal kunne flyve 24/7. Det vil sige, uanset om det er dag eller nat, skal de kunne flyve de missioner, de bliver stillet, forklarer han. Vi er ikke ude så tit, men når vi endelig er ude, så skal vi også kunne de her ting. Og det kan vi kun ved at træne det, også i fredstid herhjemme, siger Tommy Nielsen.

Minimerer støjgener

Forsvaret gør dog, hvad de kan for at minimere støjgenerne for beboerne i områderne, forsikrer Tommy Nielsen.

- Vi prøver at tage højde for støjgener ved at have øvelsesområderne tilpas væk fra beboelsesområder. Men vi vil aldrig helt kunne undgå, at fly støjer, siger han.

Fordi det er koldere om natten, kan det lyde lidt anderledes, når F-16-flyene træner om natten end om dagen. Men flyene larmer ikke mere end normalt, forsikrer Tommy Nielsen.

- Når vi flyver om aftenen, lægger folk normalt mere mærke til det, fordi de er hjemme. Men som sådan støjer vi ikke mere, end vi gør om dagen, siger han.

Jagerpiloter træner over Rømø i de kommende nætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce