I ilden: Fortjente brandfolk blev hædret

Brandkaptajn i Tønder, Kim Clausen, var blandt de i alt 51 frivillige brandfolk, der blev hædret under Brand og Rednings Sønderjyllands nytårsparole i Gram i weekenden. Foto: Niklas Majgård

I ilden: Fortjente brandfolk blev hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 lokale brandfolk var blandt de ialt 51 frivillige, der blev hædret under Brand og Redning Sønderjyllands nytårsparole i Gram. Tre lokale brandfolk fik 25 års-tegnet for tro tjeneste.

TØNDER/GRAM: Æres hvem æres bør.

Der var anerkendende ord, hæder og årsmedaljer til udgangsuniformerne til ialt 51 frivillige brandfolk, da Brand og Rednings Sønderjylland holdt den traditionelle nytårsparole. Den var i år henlagt til Gram.

Brand og Rednings Sønderjylland udgør brand- og redningsberedskabet i Tønder, Haderslev og Aabenraa kommuner.

Bland de 51 brandfolk, der blev hædret for tro tjeneste, var 15 fra de lokale brandværn i Tønder Kommune.

Tak til jeres arbejdsgivere, som giver jer lov til at smutte til brand. Uden dette tilsagn intet brandværn og beredskab.
Lars Møldrup, beredskabsdirektør, Brand og Redning Sønderjylland
Udrykninger
402 gange blev der kaldt til brand i Tønder Kommune i 2018.De 11 lokale brandværn i kommunen havde følgende antal udkald i 2018 (opgjort pr. 28. december):

Tønder: 124Løgumkloster: 61Skærbæk: 42Visby: 40Toftlund: 39Bredebro: 29Bedsted: 28Rømø: 27Højer: 23Agerskov: 22Øster Højst: 20Ud over disse udrykninger har også naboværn fra Hellevad, Arnum og Bylderup Bov deltaget i indsatser i Tønder Kommune i 2018. Det skete sammenlagt 26 gange.

3 x 25 år

Hele tre lokale brandfolk blev hædret med 25 års-medaljen. Det var henholdsvis Hans Sørensen fra Bedsted frivillige Brandværn, Lars Brix fra Løgumkloster og Allan Nielsen fra Øster Højst.

20 års-medaljer gik til to lokale brandkaptajner, henholdsvis Kim Clausen fra Tønder frivillige Brandværn, og Hildor Knudsen fra Løgumkloster frivillige Brandværn. Der var også 20 års-medaljer til Allan Høeg og Erik Hansen, der begge er tilknyttet Tønder-værnet.

Hele syv lokale brandfolk fik 10 års-medaljen. Det var Kenneth Oksen og Kenneth Møller, begge Bedsted, Henning Matzen og Renee Homann, begge Løgumkloster, Søren Hermann og Thomas Mattesen, begge Visby, samt Søren Jensen fra Øster Højst.

Steffan Carstensen fra Tønder fik fem års-medaljen.

Travlt år

I sin paroletale fremhævede beredskabsdirektør Lars Møldrup, at Brand og Rednings Sønderjylland i 2018 oplevede et særdeles travlt år.

- I 2018 har vi haft 1350 udrykninger mod 1147 i 2017. Det er cirka 200 flere. En stor del skyldes de mange naturbrande, sagde Lars Møldrup og henviste til, at 136 indsatser faldt inden for netop denne kategori.

Også det grænseoverskridende beredskabssamarbejde fylder i det daglige arbejde.

- I den sammenhæng vil jeg nævne den store øvelse, som vi sammen med politiet, forsvaret og beredskabsstyrelsen gennemførte på og uden for Rømø. Der var i alt 350 øvelsesdeltagere på jorden, skibsbesætningerne er ikke talt med, lød det fra direktøren, der sluttede med en varm tak til både hver enkelt frivillig brandmand m/k, men også dem, der står bag.

- Tak til jeres arbejdsgivere, som giver jer lov til at smutte til brand. Uden dette tilsagn intet brandværn og beredskab, lød det fra direktøren.

I ilden: Fortjente brandfolk blev hædret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce