Holmen runder året af med Tyrrestrup-udstilling

Hans Tyrrestrup udstiller - igen - på Museet Holmen. Den 75-årige kunstner var sidst forbi museet i Løgumkloster i begyndelsen af 00'erne. Denne gang er det FNs 17 verdensmål, der er omdrejningspunktet for udstillingen. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Holmen runder året af med Tyrrestrup-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museet Holmen i Løgumkloster slutter et allerede godt år af med en udstilling af Hans Tyrrestrup i anledning af kunstnerens 75-års fødselsdag. I forbindelse med udstillingen vises en jubilæumsfilm i "biografen".

LØGUMKLOSTER: Lørdag holdes der fernisering på Museet Holmen i forbindelse med Hans Tyrrestrups 75-års fødselsdag.

Holmen udstiller Tyrrestrups parafraser over de 17 verdensmål for bæredygtighed og udvikling - målene er udstukket af FN.

Det er ikke første gang, at Hans Tyrrestrup gæster det lille, men velrenommerede museum i Løgumkloster. Tilbage i 00'erne var han også forbi med en udstilling. Denne gang gælder det så FNs 17 verdensmål, som er blevet til i en kunsterisk fortolkning med titlen "The Global Goals" - verdensmålene.

Tyrrestrup kommer med 17 nymalede malerier, akvareller og piktogrammer, som blev til i et tværfagligt projekt ved et kunstnerseminar i januar.

- Det er et rigtig spændende projekt, siger leder af Museet Holmen siden januar, Kirsten Moesgaard.

Hans Tyrrestrup
Hans Tyrrestrup blev født i Esbjerg i 1944 og er kendt som maler, grafiker og digter.Tyrrestrup blev student fra Marselisborg Gymnasium i 1964 og cand.mag. i dansk og idræt fra Aarhus og Københavns Universiteter i 1972. Han specialiserede sig senere i nordisk dramaturgi og var frem til 1994 adjunkt og lektor ved Varde Gymnasium.

Han har modtaget en række legater og udsmykket kirker og offentlige bygninger. Kunstbøger og poesi er centrale genrer i hans forfatterskab.

Siden har han helliget sig kunsten fra sit atelier i landsbyen Thorstrup nord for Sig i Varde Kommune.

Film i biografen

Kirsten Moesgaard tilføjer, at foruden selve udstillingen, vil der i baglokalet, som hun benævner "biografen", blive vist en jubilæumsfilm udarbejdet af Søren Vestergaard. Biografen findes i baglokalet.

Det er meningen, at biografen fremover skal benyttes til at vise andre sider af en kunstner eller udstilling. Kirsten Moesgaard fortæller, at væggene i rummet er blevet malet sorte, så fokus kan rettes mod et medie.

I øvrigt runder Tyrrestrup-udstillingen et allerede godt år for Holmen af.

Siden Kirsten Moesgaard startede som museumsleder, har den ene velbesøgte udstilling taget den anden. Det gælder blandt andre Kathrine Ærtebjerg og ikke mindst Michael Kvium.

Publikumsmagnet

Kirsten Moesgaard fortæller, at især interessen for Kviums udstilling på Holmen har været ganske stor.

- Året har til dato være rigtig fint. Kvium trak sindssygt meget fra hele Danmark, konstaterer Moesgaard og tilføjer, at et normalt år rent publikumsmæssigt plejer at trække 3000-4000 gæster til museet. I år håber museumslederen, at tallet når højere op.

I øvrigt har Holmen fået fondsstøtte til at invitere egnens elever fra overbygningsklasserne ind til udstillingen. Det gælder særligt elever, der i fagene billedkunst og samfundsfag, beskæftiger sig med verdensmålene, oplyser Moesgaard.

Ferniseringen på Hans Tyrrestups udstilling finder sted på Museet Holmen den 14. september klokken 13.

Udstillingen kan ses frem til den 17. november.

Museet Holmen findes midt i Løgumkloster på adressen Østergade 13.

Holmen runder året af med Tyrrestrup-udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce