Historisk oprykning


Historisk oprykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tillykke og hatten af for FC Sydvest.

Med sejren på 2-1 på udebane over topholdet Viby sikrede klubben fra Tønder-egnen sig i weekenden oprykning til Danmarksserien. Vi skal 35 år tilbage i tiden, til midt i 70'erne, for at finde et lokalt hold, Tønder SF, der har været så højt oppe i rækkerne. Tilsvarende høj var stemningen, da Sydvesterne på vej hjem i bussen fra Aarhus fik det glade budskab, at AaBK'erne havde spillet uafgjort mod Skanderborg og dermed sendt oprykningsbilletten til lokalrivalerne.

Sejren i Viby var den sjette på stribe og foreløbig punktum for et fodbold-forår, hvor FC Sydvest har måttet hele følelsesregistret igennem. Forud for sæsonen havde træner Kim Munch forfriskende optimistisk og åbenmundet annonceret, at han gik efter en oprykning. Efter syv kampe stod holdet noteret for sølle seks point.

– Vi tog spillerne til side og blev enige om at flytte fokus. Internt holdt vi fast på målsætningen, men udadtil meldte vi noget andet ud. Oprykningen var ikke noget emne længere, forklarer Kim Munch.

Skader og afbud

Også forud for det altafgørende slag i Viby holdt han sig fornemt tilbage. På klubbens hjemmeside blev der skrevet om skader og afbud, og at en række ynglinge skulle træde til. Fakta var imidlertid helt anderledes. Alle var friske og klar. I krig og kærlighed gælder alle kneb.

Viby fik kærligheden at føle ved at tabe sin første hjemmekamp i denne sæson. Allerede efter tre minutter havde Søren Warming sidste fod på bolden, og efter en halv time jagede Carsten Viborg kuglen i netmaskerne. Århusianerne pressede gevaldigt på i anden halvleg, men de kom aldrig for alvor helt tæt på. Faktisk havde Sydvest den største chance, da holdets målmager nr. et, Thomas Christensen var helt fri igennem. Men for en gangs skyld svigtede skarpretteren.

Hjemmeholdet blev belønnet for presset ved at reducere to minutter før tid. Men det kunne altså ikke ødelægge den efterfølgende spontane oprykningsfest.

FC Sydvest spiller sidste kamp i Jyllandsserien mod Skanderborg. Kampen spilles enten i morgen aften eller lørdag.

Historisk oprykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce