Handelstandsformand: Hvis vi havde spillet ludo, var vi slået hjem

Formanden for Tønder Handelsstandsforening, Anders Jacobsen, er som turistforeningen og erhvervsrådet ærgerlig over, at vækstrådsdirektør, Lene Grønning, med kort varsel har opsagt sin stilling. Man gambler med forretningslivets overlevelse, mener Anders Jacobsen, der ikke tror på, at handes afgang skal findes i ændret lovgivning. Foto: Martin Franciere

Handelstandsformand: Hvis vi havde spillet ludo, var vi slået hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ærgrelsen over Lene Grønnings afgang som erhvervs- og udviklingsdirektør fortsætter. Formanden for Tønder Handelsstandsforening mener, at man har tabt muligheden for at vinde terræn. Masser af initiativer blafrer i vinden, siger han.

TØNDER: Der er masser af ærgrelse hos erhvervsrådet og i turistbranchen i Tønder Kommune over Lene Grønnings pludselige afgang som erhvervs- og udviklingsdirektør for Vækstråd Tønder. Og ærgrelserne fortsætter.

Formanden for handelsstandsforeningen i Tønder, Anders Jacobsen, der også er en del af vækstrådet, bliver meget stille og tænksom, når der spørges til, hvordan han har det med vækstdirektørens stop. Hun indgav sin opsigelse den 3. marts med virkning fra den 15.

- Hun var valgt ud fra sit høje niveau og sin store erfaring fra erhvervslivet, konstaterer Anders Jacobsen.

Formanden for Rømø-Tønder turistforening, Martin Iversen, begræder hendes afgang. Hvad gør du?

- Det gør jeg også, lyder det fra Anders Jacobsen fra Møbelhuset II i Tønders Vestergade.

Jeg føler, at vi har fået smækket døren i hovedet. Hvis vi havde spillet ludo, var vi slået hjem og spillet pakket ned.
Anders Jacobsen, fmd. Tønder Handelsstandsforening og bestyrelsesmedlem af Vækstråd Tønder

Slået hjem

Anders Jacobsen fortæller, at med Lene Grønning fik også detailhandlen en stemme i Tønder Kommune. Lene Grønning var en samlende faktor, som formåede at tænke stort.

- Jeg føler, at vi har fået smækket døren i hovedet. Hvis vi havde spillet ludo, var vi slået hjem og spillet pakket ned, siger Anders Jacobsen og fortæller, at han og Lene Grønning arbejdede på mange fælles projekter - lige fra fælles miljøvenlige muleposer til alle butikker i Tønder Kommune til en digital platform, hvor det skulle være muligt at handle på nettet og se butikkerne an, før man gæstede kommunen som turist, for eksempel.

Da Tønder Kommune i sidste uge annoncerede Lene Grønnings afgang, blev det gjort sammen med en forklaring om, at årsagen skal findes i ny lovgivning, der er gældende fra årsskiftet. I en pressemeddelelse skrev kommunen: "Lovændringerne betyder, at der på landsplan er kommet en ny måde at organisere erhvervsfremmeområdet og turismeområdet på, og det er de lovændringer, der har fået direktøren til at opsige sin stilling", skrev kommunen.

Men den køber Anders Jacobsen ikke.

- Jeg står uforstående over for argumentet, noterer han og tilføjer om handelsstanden og kommunens samlede detailhandel:

- Vi er de største tabere i det spil her. Der er ikke nogen, der ønskede, at hun skulle gå, siger han.

Ingen ledelse

Anders Jacobsen fortæller om den afgående vækstdirektør, at hun var særdeles "kompetent" og at hun kunne "gennemskue tingene" i en sjælden set grad.

- Hun har levet op til forventningerne. Men efter handes afgang blafrer det hele i vinden. Der er ingen overordnet styring og ingen leder, der kan fortsætte arbejdet. Det synes vi, er dybt bekymrende.

Anders Jacobsen fortæller, at mange butikker lige nu står pressede, og at man befinder sig i en brydningstid. Spørgsmål er, om man spiller hasard med ikke bare handelslivet, men også centerbyerne og Tønder bys fremtid:

- Man eksperimenterer med noget, vi ikke kan tåle at tabe.

I en artikel bragt i JydskeVestkysten tirsdag lægger erhvervslivet i en pressemeddelelse op til, at man slår en streg i sandet og ser på samarbejdet med Tønder Kommune med nye øjne. Den håndsrækning tager borgmester Henrik Frandsen (V) mod:

- Nu skal vi se hinandens styrker og tænke i samarbejde. Det glæder mig, at erhvervsrådet i pressemeddelelsen ser fremad og indyder til samarbejde.

Der er møde i både Vækstråd Tønder og Tønder Erhvervsråd torsdag ligesom medlemmerne af kommunens økonomiudvalg er indkaldt til et ekstraordinært møde med to lukkede punkter på dagsordenen torsdag morgen.

Handelstandsformand: Hvis vi havde spillet ludo, var vi slået hjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce