Grønt lys for at sikre skoleveje

Krydset Møgeltønder Omfartsvej/Møllevej er blevet omlagt i forbindelse med etablering af cykelstien mellem Tønder og Højer. Med baggrund i lokale bekymringer sikres krydset nu yderligere. Foto: Uwe Iwersen

Grønt lys for at sikre skoleveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For godt 600.000 kroner skal elevers veje til og fra skoler i Møgeltønder og Løgumkloster gøres mere sikre. Den tyske skole i Løgumkloster har ventet i halvandet år på en løsning.

LØGUMKLOSTER: Ingen børn skal komme til skade på vej til og fra skole.

Sådan lyder en af målsætningerne i Tønder Kommunes trafiksikkerhedsplan 2014-2020.

Igennem de seneste år er der foretaget flere tiltag for at højne sikkerheden for skolebørn, og senest har kommunalbestyrelsen givet grønt lys for en yderligere bevilling. Helt præcis 602.000 fra anlægspuljen "Sikre skoleveje" får nu ben at gå på.

Halvdelen af beløbet skal anvendes i krydset Møgeltønder Omfartsvej/Møllevej, hvor der skal opstilles et ekstra varslingssystem for krydsende trafik.

De resterende godt 300.000 kroner er øremærket til at trafiksikre eleverne fra den tyske skole i Løgumkloster. Og det er ikke et øjeblik for tidligt, mener formanden for kultur- og fritidsudvalget, Jørgen Popp Petersen (Sl. P.).

Lang ventetid

- Det kan ikke gå hurtigt nok, når det gælder sikkerhed. Den tyske skole har ventet i halvandet år, uden at der er fundet en løsning. Det er for lang tid, sagde han ved det seneste kommunalbestyrelsesmøde.

I byrådssalen kom det frem, at den kommunale forvaltning sammen med politiet er i gang med at analysere, hvilke tiltag, der kan etableres for at der kan skabe mere trygge trafikforhold for eleverne ved krydsning af vejen Vænget.

Hvilken løsning eksperterne finder frem til, vides endnu ikke. Men en enig kommunalbestyrelse frigav på forhånd 300.000 kr. til projektet.

Grønt lys for at sikre skoleveje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce