Grillbar og lokalbrugs får sure smileyer - igen

LokalBrugsen i Visby og Arrild Grill & Steakhouse har fået sure smileyer. Foto: Mads Grinderslev

Grillbar og lokalbrugs får sure smileyer - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var ikke styr på tingene, da en grillbar ved Arrild og LokalBrugsen i Visby havde besøg af Fødevarestyrelsen - nu venter to opfølgende besøg.

VISBY/ARRILD: Tidligere på året fik LokalBrugsen i Visby og Arrild Grill & Steak House ved Arrild sure smileyer af Fødevarestyrelsen - årsagen var begge steder problemer med egenkontrollen. I slutningen af juli kom Fødevarestyrelsen igen på besøg, og her blev de sure smileyer ikke erstattet af glade. Tværtimod. Begge steder blev der igen givet sure smileyer.

I Arrild Grill & Steak House var der ved et besøg den 26. juli problemer med et nyt køleskab, hvor temperaturen blev målt til 10,2 grader. Hakket oksekød i køleskabet blev målt til 12,5 grader. Det udløste en bøde på 5000 kroner.

- Så snart kødet ikke bliver opbevaret ved en temperatur, der er kølig nok, så er der flere bakterier, der har mulighed for at vokse og dermed fordærve kødet. Og 12 grader det er højt, og det er også det, der afspejles i, at han får en bøde med det samme og ikke bare en advarsel først, oplyser Bente Holst, der er fødevarechef i Fødevarestyrelsens FødevareSydVest.

I grillbaren var der også problemer med rengøringen, og det gav en bøde på 5000 kroner - ved det foregående besøg havde man fået en indskærpelse vedrørende rengøringen.

De bliver det, man kalder virksomheder med dårlig regelefterlevelse. Det er man, når man i tre ud af de seneste fire tilsyn har fået en anmærkning.
Bente Holst, fødevarechef

Forkert rapport

Da Fødevarestyrelsen den 30. juli besøgte LokalBrugsen i Visby kunne man konstatere, at den nyeste kontrolrapport med en sur smiley ikke var ophængt ved indgangspartiet. Det var i stedet en ældre rapport. Det gav en bøde på 2000 kroner.

Da de to virksomheder tidligere har modtaget en sur smiley og endnu tidligere en kun lidt glad smiley, er der nu en ekstra konsekvens.

- De bliver det, man kalder virksomheder med dårlig regelefterlevelse. Det er man, når man i tre ud af de seneste fire tilsyn har fået en anmærkning, oplyser fødevarechef Bente Holst.

Når man kommer i denne kategori af virksomheder, kommer Fødevarestyrelsen på to opfølgende kontrolbesøg og ikke kun et.

I FødevareSydVests område, som er den sydlige del af Jylland, er det ifølge Bente Holst cirka en halv procent af fødevarevirksomhederne, der i øjeblikket er i kategorien virksomheder med dårlig regelefterlevelse.

"Ærgerligt"

Pauline Gjerdrum, der er uddeler i LokalBrugsen i Visby, havde opfattet det som om, hun ikke skulle hænge den nye rapport med en sur smiley op - at hun ved næste besøg fik en rapport, som skulle hænges op. Om at få smiley mere, siger hun:

- Det er da ærgerligt.

Uddeleren accepterer den sure smiley.

Hans Peter Jørgensen, der har Arrild Grill & Steak House, er ked af den sure smiley. Ifølge ham åbnede kontrollanten køleskabet flere gange, inden temperaturen blev målt.

- Hendes målinger er rigtige, de bare kommet på et forkert grundlag, synes jeg, siger Hans Peter Jørgensen, der også peger på, at det var en varm dag.

Kødet havde han lige været ude at købe, og han mener, det er årsagen til temperaturen i det. Han har nu justeret køleskabet, så det køler mere.

- Vi må bare være dygtigere. Der er ikke andet for, siger han.

Om problemerne med rengøringen:

- Vi har taget det til efterretning, og vi har i hvert fald fået gjort totalt hovedrent, så der ikke er noget at komme efter, siger Hans Peter Jørgensen, der oplyser, at han nu også har købt nyt bordkomfur og fryseboks.

Han fortæller, at der har været et fald i antallet af stamkunder, der gæster grillbaren, og det tror han blandt andet skyldes de sure smileyer. Han overvejer nu at holde lukket indtil efterårsferien.

Grillbar og lokalbrugs får sure smileyer - igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce