Fritstillet direktør får million-beløb med sig

Den fratrådte og fritstillede direktør Viggo Christensen kan se frem til et halvt års løn og et fratrædelsesbeløb på knap 700.000 kr.
Foto: Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Fritstillet direktør får million-beløb med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønders politikere efterkommer et ønske fra direktøren for Børn & Skole samt Kultur & Fritid om omgående fratrædelse. Viggo Christensen fritstilles med øjeblikkelig virkning og får ud over et halvt års løn også en fratrædelse på knap 700.000 kr.

TØNDER: Det koster Tønder Kommune rundt regnet 1,3 millioner kroner at fritstille og siden stoppe samarbejdet med den hidtidige direktør for bl.a. børn- og skoleområdet, Viggo Christensen.

Kommunalbestyrelsen har netop godkendt en fratrædelse, hvorefter Viggo Christensen fritstilles med tilbagevirkende kraft pr. 6. juli og altså får fuld løn i næsten seks måneder, indtil hans kontrakt udløber og ikke bliver fornyet ved årets udgang.

Med en månedsløn på 97.726 kroner plus en mindre pension betaler kommunen i fritstillingsperioden godt 600.000 kr. i løn. Dertil skal lægges et fratrædelsesbeløb på 697.380 kroner, som den afgående direktør får udbetalt med december-lønnen. Fratrædelsesbeløbet er en del af direktørens ansættelsesforhold, som kommunen skulle have betalt uanset fritstillingen.

JydskeVestkysten har fået aktindsigt i den aftale om fritstilling, som kommunalbestyrelsen bag lukkede døre nikkede ja til i et ekstraordinært indkaldt møde i sidste uge. Af dokumentet, der er indgået mellem Viggo Christensen, Danmarks Lærerforening og Tønder Kommune, fremgår blandt andet, at direktøren fritstilles i perioden fra 6. juli til 31. december og herefter fratræder 31. december 2015.

"Fratrædelsesbeløb svarende til seks måneders løn udbetales sammen med december månedes løn ", fremgår det af dokumentet.

Forlænget to gange

Viggo Christensen har haft åremålsansættelse ved Tønder Kommune siden 1. januar 2007, og han har i denne periode forlænget sin aftale to gange til de ni år, som er den længste periode i den form for ansættelsesforhold.

Sagen omkring Viggo Christensens fratrædelse kom i kølvandet på afsløringer om svigt og forsømmelser inden for børn- og ungeområdet i Tønder Kommune. Den tidligere skolechef i kommunen, Per Hansen, er siden konstitueret i stillingen som ny direktør for området.

Borgmester Laurids Rudebeck (V) er med henvisning til, at der er tale om en personsag, meget tilbageholdende med uddybende oplysninger.

- Vi har bl.a. kigget på afgørelser i lønnævnet. Jeg kan sige, at vi følger arbejdsmarkedets regler og den aftale, der ligger, siger Laurids Rudebeck.

Fakta
Uafklaret

Mens Viggo Christensens fratrædelse er godkendt af alle involverede parter, er situationen omkring den påtænkte fyring af fagchef Henrik Mølholm endnu ikke afklaret.

- Sagen forhandles fortsat i de faglige organisationer, forklarer kommunaldirektør Svend Erik Møller.

Fritstillet direktør får million-beløb med sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce