Forstærket dige indvies

Efter det omfattende forstærkningsarbejde er Havnebydiget nu både klar til at beskytte mennesker og bygninger mod havet og samtidig invitere til en "ophøjet" naturtur på Rømøs sydø. Privatfoto

Forstærket dige indvies

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På onsdag den 17. april indvies det forstærkede Havneby-dige på Rømø. Digegreve Magnus Skak glæder sig over, at diget beskytter væsentlige værdier og samtidig åbner for gode naturoplevelser.

HAVNEBY: Den der ikke vil dige, må vige.

Digegreve Magnus Skak Jensen, Havneby, var for to år siden lige ved at vige sin plads. En hårdt tiltrængt forstærkning af det skrøbelige Havneby-dige trak i langdrag, og der manglede afklaring på, hvem der skulle betale for den godkendte renovering.

Men nu er alt fryd og gammen. Diget, der blandt beskytter store dele af Havneby og Enjoy Resorts inklusive golfbanen, mod havets luner, blev sidste efterår forhøjet og forstærket, og lever dermed nu op til de krævede sikkerhedsstandarder.

Det skal fejres, og det sker på onsdag.

- Vi inviterer til indvielse, og får blandt andet besøg af borgmester Henrik Frandsen, siger Magnus Skak Jensen.

Digeforstærkning
Digeforstærkning af Havnebydiget omfatter blandt andet:9500 kubikmeter klæg

5600 kubikmeter sand

250 kubikmeter stabilgrus

Arbejdet har mandskabsmæssigt omfattet fem personers indsats med maskiner over en periode på fire måneder.

Samlede udgifter: 1.450.000 kroner

Vandresti

Selve digeforstærkningen har kostet 1,4 millioner kroner, og inkluderet i regningen er udgifterne til etablering af en gangsti på toppen af diget.

- Der er mange især turister, der går en tur på diget, nu er der gangsti på diget fra Havneby og hele fem kilometer, fortæller Magnus Skak Jensen.

Mens selve digeforstærkningen primært er betalt af statslige og kommunale midler, er vandrestien blevet finansieret ved hjælp af donationer fra lokale fonde.

Forstærket dige indvies

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce