Fire nye brandfolk m/k styrker beredskabet i Bredebro

De fire nyuddannede brandfolk i Bredebro er Rikke Drøhse Hansen, Lene Hollænder Matthiesen, Claus Christensen og Tobias Hansen. Tre af de fire har allerede oplevet deres ilddåb, og det gik godt, siger vicebrandkaptajn Tage Nissen. Privatfoto

Fire nye brandfolk m/k styrker beredskabet i Bredebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredebro frivillige Brandværn har fået uddannet fire nye brandfolk, deriblandt er to unge kvinder. Det lokale værn er dermed oppe på en samlet styrke på 24, men der er altid plads til en mere, siger vicekaptajn Tage Nissen.

BREDEBRO: Natten til torsdag i sidste uge blev der slået brandalarm fra en ejendom i Øster Gammelby. Omkring 50 brandfolk fra flere lokale værn rykkede ud, og blandt de mange var også tre, der var helt nye.

- De fik deres ilddåb, som vicekaptajn Tage Nissen fra Bredebro frivillige Brandværn, udtrykker sig.

Det lokale værn fra Bredebro har netop fået færdiguddannet fire nye brandfolk, deriblandt to unge kvinder. Det er i sig selv usædvanligt, og Tage Nissen glæder sig over de unge menneskers lyst og interesse for at indgå i det lokale beredskab.

- Med de fire nye er vi nu oppe på 24 mand. Det er godt, men vi har i lighed med andre værn problemer med at have folk nok i dagtimerne, siger Tage Nissen.

234 timer

De fire nye i Bredebro-værnet er Rikke Drøhse Hansen, Lene Hollænder Matthiesen, Claus Christensen og Tobias Hansen. I den forgangne weekend bestod de den endelige brandmandseksamen, der satte punktum for en teoretisk og praktisk uddannelse, der strækker sig over 234 timers undervisning.

Det er Brand & Redning Sønderjylland, der står for brandmandsuddannelsen, som for den største part forgår på Beredskabsstyrelsens tekniske skole i Tinglev og ikke mindst skolens øvelsesområde, ruinbyen "Atleborg". Normalt tager det omkring to år at gennemgå hele uddannelsesforløbet. De fire nye i Bredebro klarede det hele i løbet af et år.

En god aftale

Ifølge Tage Nissen kræves der ingen specifikke forudsætninger for at melde sig som brandmand. Rent juridisk skal man have en pletfri straffeattest, og man skal være i almindelig fysisk form og være almindelig respekteret i byen.

- Og så er det en god idé, at man har en aftale med sin arbejdsgiver om, at man må løbe i arbejdstiden, hvis alarmen går, lyder det fra vicekaptajnen.

At der både i dag- og nattetimerne er behov for brandfolkene, har årets første uger vist.

- Hele sidste år rykkede vi ud 22 gange. Det var færre end normalt, hvor vi er oppe på 40 udrykninger. Men allerede her i 2018 har vi været kaldt ud fem gange, fortæller Tage Nissen.

Fire nye brandfolk m/k styrker beredskabet i Bredebro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce