Festival er klar med undervisningsmateriale til skoler

Fra højre ses Heidi Iwersen, C. C. Rasmussen og Anita Uggerholt Eriksen - de tre har udarbejdet det undervisningsmateriale, som områdets skoler nu kan gøre brug af. Foto: Ludvig Dittmann

Festival er klar med undervisningsmateriale til skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tønder Festival har netop gjort undervisningsmateriale tilgængeligt. Det kan bruges før, under og efter den store skolekoncert.

Tønder: Den store skolekoncert under Tønder Festival har gennem flere år været en oplevelse, som områdets skoler har kunnet give deres elever. Nu kan koncerten og Tønder Festival også blive en del af undervisningen før, under og efter koncerten.

Således har de tre festivalfrivillige Heidi Iwersen, Anita Uggerholt Eriksen og C. C. Rasmussen udarbejdet et undervisningsmateriale, som skoler frit kan benytte.

- Det, vi gerne vil, er at sikre, at koncerten ikke kun bliver en god oplevelse, men også gerne god læring, fortalte Anita Uggerholt Eriksen, da Tønder Festival tirsdag holdt pressemøde forud for sommerens festival.

Hun er lærer på Tønder Overbygningsskole, og det samme er Heidi Iwersen, mens C. C. Rasmussen er tidligere lærer.

- Vi kunne mærke, at vi godt kunne lide, at vores egne elever var godt forberedte, når de kom til koncerten, fortalte Anita Uggerholt Eriksen.

I undervisningsmaterialet - et inspirationskatalog - er der opgaver i både matematik, geografi, billedkunst, musik, engelsk, tysk og dansk. Et geografispørgsmål går på, hvor musikerne kommer fra, mens et matematikspørgsmål går på, hvad man kan spise og drikke for 100 kroner på festivalpladsen.

Konkurrence
Tønder Festival afholder i år en plakatkonkurrence for elever. De 10 bedste plakater udstilles under festivalen, og præmien for bedste plakat er søndagsbilletter til hele klassen.

Fra 4. klasse

Materialet er målrettet elever fra 4. klasse og op til og med gymnasiet.

Anita Uggerholt Eriksen pegede på pressemødet på, at skolekoncerten, der byder på tre forskellige bands, godt kan være ret lang for nogle.

- Jeg glæder mig til at gå rundt ved skolekoncerten og se eleverne være i gang med noget, fortalte hun.

Skoleopgaverne skal gerne fæstne skolekoncerten i elevernes bevidsthed. Og så er et håb, at festivalen ser eleverne igen.

- Engang skulle de jo gerne være frivillige, lød det fra C. C. Rasmussen.

Årets skolekoncert finder sted fredag under festivalen og byder på Folkbaltica Ensemble, Folkeklubben og Hudson Taylor. Undervisningsmaterialet kan findes på festivalens hjemmeside.

Festival er klar med undervisningsmateriale til skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce