Festen fusede ud i Bankparken

Der var langt melle "snapsene" i Tuborg-svinget i Bankparken, hvor FC Sydvest-tilhængerne måtte vente på den forløsende udligning helt frem til få minutter før tid. Foto: Uwe Iwersen

Festen fusede ud i Bankparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Sydvest lagde for med reception frisk angrebsfodbold, men måtte til sidst være godt tilfreds med at have reddet et point i sæsonpremieren mod VSK Århus.

Fodboldpremiere

TØNDER: Der var lagt op til fest, og det startede da også i den grad festligt, da FC Sydvest tog hul på en ny sæson i 2. division lørdag eftermiddag. En time før kampen blev Bankparkens nye lounge, Sparekassen Bredebro Lounge, indviet. Det skete med lidt godt mad på bordet, og gode dråber i glassene. Således var der lagt op til en festlig sæsonpremiere på grønsværen. Det blev det også - men desværre kun i det første kvarter.

FC Sydvest fulgte de festlige takter i loungen op med frisk angrebsspil fra første fløjt, og havde både Morten Hansen og Kasper Sørensen m. fl. været skarpe og havde kendt deres besøgstid, så kunne det meget vel have stået 3-0 efter godt ti minutter. Det gjorde det ikke, og så gik det, som det så ofte går i fodbold. Hvis man ikke udnytter sit overtag og sine chance, så slår modstanderen til. Det var præcis det der skete i det 14. minut. Et gennembrud og en scoring, og så var den gode stemning forduftet.

 

 

I tal
Fodbold, 2. division pulje 3: FC Sydvest - VSK Aarhus 1-1 (0-1) Målscorere: 14. minut 0-1 Henning Brodersen, 87. minut 1-1 Anders Thomsen (straffespart). Bankparken Tønder: 231 betalende tilskuere.
Det afgørende øjeblik: Anders Thomsen (nr. 19) bliver lagt ned i det kriminelle felt. Det efterfølgende straffespark sender han selv i netmaskerne. Foto: Uwe Iwersen
Det afgørende øjeblik: Anders Thomsen (nr. 19) bliver lagt ned i det kriminelle felt. Det efterfølgende straffespark sender han selv i netmaskerne. Foto: Uwe Iwersen
Foto: Foto: Uwe Iwersen

Sen udligning

Det gode humør havde også vanskelige vilkår blandt de 231 betalende tilskuere der primært bestå af FC Sydvest-fans. For scoringen gav gæsterne fra Aarhus den sikkerhed og selvtillid, holdet manglede i starten, og derfor var der ingen, der kunne være utilfreds med, at FC Sydvest kun haltede bagud med et mål ved pausen.

Også i anden halvleg havde de lokale helte svært ved at skabe chancer og få spillet til at glide. Holdet har mistet fire profiler siden foråret, og tilmed var en småskadet Marco Hansen heller ikke på holdkortet. Det kunne ses.

Blandt de ny unge spillerede lagde publikum mærke til den teknisk elegante Thwang Thong og Frederik Varming Lundbak. Men de kunne trods lovende anstrengelser ikke sætte afgørende fodspor. Det gjorde så til gengæld Anders Thomsen. I slutfasen tog han sig en dribletur i det kriminelle felt og landede på maven. Måske ikke dansk fodbolds histories største straffespark, men dommer Allan Staal var ikke i tvivl. Anders Thomsen var efterfølgende sikkerheden selv og udlignende. I de dødende minutter havde FC Sydvest overtaget, men en oplagt scoringschance blev det ikke til. Tre point, som Sydvest-træner Carsten Jørgensen gerne ville havde leveret som indflyttergave i den nye lounge, havde måske også været i overkanten.

- 1 -1 er et okay resultat, når vi ser på hele kampen. Men vi burde have været foran med 3-0 efter et kvarter. Vi får ikke rigtig skabt noget i anden halvleg, selv om vi har overskuddet til sidst. Men det var også et godt hold, vi var oppe imod, lød vurderingen at assistenttræner og midtbanemotor Kasper Sørensen, der roste hele holdet for indsatsen.

- Den kan vi i hvert fald ikke brokke os over, sagde han.

FC Sydvest har kun 72 timer til at strække ben efter premierekampen. Tirsdag aften vendte næste kamp, pokalopgøret på udebane mod Marstal.

Festen fusede ud i Bankparken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce