Elever spiste græskar som optakt til halloween

Der blev bagt græskarboller på Skærbæk Distriktsskole, da eleverne havde græskar som tema for torsdagens menu. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Elever spiste græskar som optakt til halloween

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Op til halloween plejer børn at udsmykke græskar med uhyggelige motiver, men på Skærbæk Distriktskole skal eleverne i stedet lære at lave mad med græskar som en del af Coops Go Cook-projekt.

Skærbæk: De fleste forbinder nok græskar med uhyggelige motiver op til halloween, men i Skærbæk Distriktskoles madkundskabslokaler var der torsdag formiddag madhygge, da nogle af skolens elever lavede mad med græskar som en del af Coops Go Cook-projekt. På menuen var græskarboller, græskar risotto og sprøde græskarkerner. Madkundskabslærer Elsa Christiansen håber, at forløbet om græskar som en madvare kan være med til at inspirere eleverne til at prøve noget nyt.

- Jeg håber, at de bliver interesserede i nye råvarer, så de ikke altid ender med pasta med kødsauce, når de laver mad. De får en folder, hvor der er opskrifter i, som de kan tage med hjem og vise deres forældre, at det her smager godt, siger hun.

Jeg håber, at de bliver interesserede i nye råvarer, så de ikke altid ender med pasta med kødsauce, når de laver mad.
Elsa Christiansen, madkundskabslærer, Skærbæk Distriktsskole.
Ud over boller, skulle eleverne også lave en græskar-risotto. På den måde gik der intet til spilde fra græskarrene, som Coop havde leveret. 
Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Ud over boller, skulle eleverne også lave en græskar-risotto. På den måde gik der intet til spilde fra græskarrene, som Coop havde leveret. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Børnevenlige opskrifter

Det er Coop, der som en del af deres Go Cook-projekt har leveret en madkasse, der indholder græskar til skolen, og Elsa Christiansen lægger ikke skjul på, at det er en af årsagerne til, at skolen har valgt at være med i projektet.

- Det betyder selvfølgelig en del, at det er gratis, så vi ikke skal ud og købe mange madvarer, men ud over det, så er der mange nye børnevenlige opskrifter med billeder og videoer på deres hjemmeside, der viser, hvordan retterne skal laves. Det gør, at det er nemt at gå i gang med, og børnene kan lide maden. Det er børneopskrifter, men med et pift, så det ikke bare er det, de kender i forvejen, siger hun.

Freja Winther, Victoria Villadsen og Celine Jørgensen ville først se, om maden smagte godt, før de ville overveje at tage den hjem til forældrene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Freja Winther, Victoria Villadsen og Celine Jørgensen ville først se, om maden smagte godt, før de ville overveje at tage den hjem til forældrene. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Begejstrede børn

Lars-Emil Stamp var en af eleverne, der lavede mad med græskar.

- Vi lærer at bruge hele græskaret. Kødet skal i risottoen, kernerne skal ristes, og det sidste bruger vi i bollerne. Det er godt, at vi lærer at bruge det hele, fordi det både passer på miljøet og er med til at bekæmpe madspil, siger han.

Han har tidligere smagt græskar derhjemme, men han vil ikke afvise at tage de nye opskrifter med hjem for at inspirere sine forældre.

Andre elever var dog mere skeptiske.

- Jeg ved ikke, om jeg kunne finde på at tage opskriften med hjem. Det afhænger af, om det smager godt, siger Freja Winther.

Madkundskabslærer, Elsa Christiansen, samler op på græskar-projektet i næste uge, men hun synes, det virker til, at eleverne har taget græskarene til sig.

Det var med at holde tungen lige i munden, da der blev kogt risotto. 
Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Det var med at holde tungen lige i munden, da der blev kogt risotto. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager
Til risottoen skulle græskarrene en tur i ovnen og efterfølgende skulle kødet tages ud af græskarret med en ske. 
 Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Til risottoen skulle græskarrene en tur i ovnen og efterfølgende skulle kødet tages ud af græskarret med en ske. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager
Eleverne gik 'græskar-grassat' på Skærbæk Distriktsskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Eleverne gik 'græskar-grassat' på Skærbæk Distriktsskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager
Eleverne gik 'græskar-grassat' på Skærbæk Distriktsskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Eleverne gik 'græskar-grassat' på Skærbæk Distriktsskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager
Eleverne gik 'græskar-grassat' på Skærbæk Distriktsskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Eleverne gik 'græskar-grassat' på Skærbæk Distriktsskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard/Michael Bager

Elever spiste græskar som optakt til halloween

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce