Efter opsigelse: Erhvervsrådets formand trækker sig

Direktør for Tønder-virksomheden Abtek, Henning Nielsen, har været med lige siden Tønder Erhvervsråd blev stiftet i 2014. Torsdag eftermiddag trak han sig fra formandsposten. Foto: Hans Christian Gabelgaard

Efter opsigelse: Erhvervsrådets formand trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Henning Nielsen har med øjeblikkelig virkning valgt at stoppe som formand for Tønder Erhvervsråd. Baggrunden skal findes i det aktuelle forløb op til vækst- og udviklingsdirektør Lene Grønnings fratrædelse.

TØNDER: I kølvandet på Lene Grønnings afgang som vækst- og udviklingsdirektør i Tønder Kommune skal Tønder Erhvervsråd have ny formand. Direktør Henning Nielsen, der har været med i erhvervsrådet fra starten, og stået i spidsen for det siden 2013, har med øjeblikkelig virkning valgt at trække sig.

- Jeg kan slet ikke forlige mig med forløbet omkring Lene Grønnings fratrædelse. Hun var erhvervslivet mand. På trods af flere konstruktive forslag fra vores side, må jeg blot konstatere, at kommunen ikke har været indstillet på at køre projekter på tværs, udtaler Henning Nielsen.

Overfor JydskeVestkysten pegede han torsdag aften blandt andet på, at erhvervsrådet havde foreslået Lene Grønning til at stå i spidsen for både Zeppelin-satsningen og den ledige direktørpost for Tøndermarsk Initiativet.

- Lene Grønning ville efter vores opfattelse gerne, men kommunen var ikke med på vores udspil, siger Henning Nielsen.

De konturer, der p.t. tegner sig for et fremtidigt samarbejde, er sammenlignet med det setup, vi satte Lene Grønning i spidsen for, både uambitiøse og utilstrækkelige. Det kan jeg ganske enkelt ikke stå inde for.
Henning Nielsen, direktør, ny forhenværende formand for Tønder Erhvervsråd

Ventede en uge

Allerede for mere end en uge siden, da Lene Grønnings opsigelse blev kendt, overvejede Henning Nielsen sin fremtid som formand. Men efter en drøftelse med sin næstformand, Bo Kjelkvist, besluttede han at afvente torsdagens møde i erhvervsrådet.

- Men her kom der intet, der fremadrettet virkede spændende. De konturer, der p.t. tegner sig for et fremtidigt samarbejde, er sammenlignet med det setup, vi satte Lene Grønning i spidsen for, både uambitiøse og utilstrækkelige. Det kan jeg ganske enkelt ikke stå inde for, siger Henning Nielsen.

Senere på dagen tog han konsekvensen. Henning Nielsen trækker sig samtidig fra de poster, der er direkte afledt af hans formandspost i Tønder Erhvervsråd. Det gælder hans bestyrelsesposter i Vækstråd Tønder, Business Region Esbjerg, den koordinerende styregruppe for Tøndermarsk initiativet samt "Virksomheder og Børn og Skoleforvalting i dialog".

Næstformand Bo Kjelkvist er fra dags dato fungerende formand for Tønder Erhvervsråd, og indtræder i den fratrædende formands øvrige bestyrelsesposter.

Efter opsigelse: Erhvervsrådets formand trækker sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce