Efter Boilerworks-lukning: Alle skal nok få arbejde

Formanden for Metal Sønderjylland, Kim Hauborg, er fortrøstningsfuld med hensyn til de fyrede Boilerworks-medarbejdere. De skal nok få arbejde alle sammen, siger han. Foto: Martin Franciere

Efter Boilerworks-lukning: Alle skal nok få arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den 5. oktober meddelte ejeren af Boilerworks i Tønder, Danstoker, at produktionen ville flytte og de ansatte ville blive opsagt. Men jobmulighederne for de fyrede ser gode ud, mener den lokale formand i Dansk Metal: De får alle arbejde.

TØNDER: Timingen kunne næppe være bedre, når nu det skulle være.

Den 5. oktober meddelte ejeren af Boilerworks, kedelproducenten Danstoker, at produktionen i Tønder lukker ned, og dermed står cirka 50 mand uden arbejde.

- Det er aldrig sjovt. Det er en sort dag i Boilerworks' historie, erkendte administrerende direktør i Danstoker, Jan Enemark, dengang.

Men når nu uheldet er ude, kunne tidspunktet næppe være mere velvalgt. Ifølge formanden for Dansk Metal Sønderjylland, Kim Hauborg, så skriger egnens virksomheder lige nu på kvalificerede og dygtige medarbejdere - og Boilerworks' svejsere er i høj kurs.

- De får arbejde alle sammen, lyder det selvsikkert fra Kim Hauborg på Dansk Metals kontor i Tønder.

De får arbejde alle sammen. De skal bare vænne sig til at køre efter arbejdet.
Kim Hauborg, afdelingsformand i Dansk Metal Sønderjylland.

Valmont trækker

JydskeVestkysten har været i kontakt med 3F, men herfra er der ingen medlemmer på Boilerworks, meddeler faglig sekretær Lars Damgaard.

Til gengæld har Dansk Metal haft masser af medlemmer på industrivirksomheden i Tønder.

- Fem mand har allerede fået jobs hos Valmont SM, der producerer vindmøller og tårne til vindmøller, lyder det fra fagforeningsformanden, som fortæller, at den amerikanske ejer af Valmont SM er interesseret i flere svejsere. Kim Hauborg forventer, at yderligere 10 mand inden for kort tid vil få fast arbejde i Hjordkær. Desuden er der fundet plads til en halv snes mand på Boilerworks' afdeling for service og vedligehold af kedler i hele Skandinavien.

Dermed vil der være 20-25 mand "tilbage". De skal nok få job - de skal bare bevæbne sig med tålmodighed og se lidt længere væk efter et fast arbejde, lyder det fra Hauborg.

Dygtige svejsere

Kim Hauborg fortæller, at indtil alle er i sving, sendes folkene på efteruddannelse for at øge kvalifikationerne og dermed højne chancen for at få job.

- Det er det bedste tidspunkt at lede efter nyt job. Det er selvfølgelig ærgerligt for Tønderområdet, konstaterer Hauborg og tilføjer:

- De får arbejde alle sammen. De skal bare vænne sig til at køre efter arbejdet.

Kim Hauborg tilføjer, at Metal lige nu er i tæt dialog med to virksomheder ud over Valmont SM, der efterspørger certificerede svejsere.

Hvis det lykkes at få alle mand i sving igen, må nogen have hørt Danstoker-direktør Jan Enemarks anbefaling, da lukningen blev annonceret.

- Det er lutter gode og kompetente medarbejdere, vi siger farvel til. Jeg giver dem hver og en mine bedste anbefalinger, sagde han.

Efter Boilerworks-lukning: Alle skal nok få arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce