Drama i vadehavet: Helikopter kom herreklub til undsætning

"Marskens Sønner" mens alt endnu var i bedste orden på vej ud til Jordsand i Vadehavet ud foran Ballum. Senere var gruppen tæt på at blive fanget af tidevandet. Privatfoto

Drama i vadehavet: Helikopter kom herreklub til undsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hyggelig vandre- og herretur til Jordsand i Vadehavet udviklede sig til lidt af et drama fredag aften. En helikopter måtte komme en rygskadet mand til undsætning, og de øvrige måtte vade hjem i vand til bæltestedet.

HØJER: Det var lagt op til en hyggelig herretur, og det endte med lidt af et drama, en luftredning og vand helt op til bæltestedet.

- Vi er alle i land, nu skal vi have et varmt bad, og så mødes vi igen.

Sådan lød meldingen fra Jens Nissen, Møgeltønder, fredag aften klokken 18.45.

Kort forinden var han sammen med seks andre medlemmer af herreklubben "Marskens Sønner" kommet i land efter en hyggetur på vadehavet, der udviklede sig mere dramatisk end sjovt var.

"Marskens Sønner" var fredag over middag taget på en vandretur i Vadehavet. Fra Ballum gik turen til Danmarks tidligere eneste hallig, Jordsand. Øen blev opgivet som ø for mere end 10 år siden, men er med kyndig guide fortsat et yndet udflugtsmål.

De otte fremmødte medlemmer af "Marskens Sønner" klarede da også to-timers turen over vaden fra Ballum til Jordsand i god stil. Velankommet til sandbanken fik en af deltagerne problemer med ryggen. Smerterne var så voldsomme, at han ikke var i stand til at gå tilbage. Hvad gør man så, især når højvandet banker på?

- Til sidst var den eneste løsning at ringe 112 og be' om hjælp, fortæller Jens Nissen.

Til sidst gik vi i vand op til bæltestedet. Men alle kom i land.
Jens Nissen, medlem af Marskens Sønner, Møgeltønder
En  redningshelikopter måtte komme den tilskadekomne til undsætning. Arkivfoto
En redningshelikopter måtte komme den tilskadekomne til undsætning. Arkivfoto

Helikopter i luften

Herregruppen blev ifølge Jens Nissen af alarmcentralen orienteret om, at en redningshelikopter ville komme den skadede person til undsætning inden for en halv time. Resten af gruppen fik besked på at gå i retning mod land. For der var kun plads til den tilskadekomne i helikopteren.

- Vi gik, og vi så helikopteren hente ham. Han blev fløjet hjem til Gallehus, hvor han bor, fortæller Jens Nissen fra en mobiltelefon umiddelbart efter selv at være nået i land.

Gåturen gennem Vadehavet endte med at være alt andet en tørskoet. Tidevandet viste nemlig tænder.

- Til sidst gik vi i vand op til bæltestedet. Men alle kom i land, lyder meldingen fra Jens Nissen om hjemturen og redningsaktionen, der givet vil blive husket blandt "Marskens Sønner" de næste mange år.

Drama i vadehavet: Helikopter kom herreklub til undsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce