Chokpris: Skolebyggeri bliver 15 millioner dyrere

Skolechef Henrik Schou, arkitekt Thomas Ushus og Sune Bundesen fra Tønder Kommunes Team ejendomme var holdet der åbnede de forskellige tilbud, ved tirsdagens licitation. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Chokpris: Skolebyggeri bliver 15 millioner dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tirsdag middag blev der åbnet tilbud i forbindelse med byggeriet af ny skole i Skærbæk. Tilbuddene lød på 15 millioner mere end forventet.

Tønder: Med et budget på 90 millioner kroner, hvoraf 72,4 millioner kroner skal burges til byggeri, skulle man tro, at der var penge nok. Det modsatte viste sig dog at være tilfældet ved offentliggørelsen af licitationen for byggeriet af ny skole i Skærbæk tirsdag middag.

Skolen vil komme til at koste 15 millioner mere end aftalt.

Tegningerne blev præsenteret i februar 2018. Siden er projektet blevet tilpasset og udbudt i 14 delentrepriser, lige fra murer- og tømrerentrepriser til VVS og inventar. Forud for tilbudsgivningen var en lang række nationale og lokale virksomheder blevet prækvalificeret, og da tilbuddene blev åbnet tirsdag på Tønder rådhus, stod det klart, at de 14 delentrepriser i alt vil løbe op i 87.414.340 kroner. Svarende til godt 15 millioner mere end forventet.

- Her er tale om en væsentlig overskridelse, så det betyder, at vi er nødt til at kigge på projektet igen og se på nye løsninger, lød det fra skolechef Henrik Schou, umiddelbart efter fremlæggelsen af de mange tilbud.

Hvordan projektet kan tilpasses vil der ikke være noget bud på, før rådgiverne og kommunens repræsentanter har mødtes og drøftet budgetoverskridelsen.

Borgmester Henrik Frandsen var overrasket over den store prisforskel mellem budgettet og håndværkernes tilbud.  Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Borgmester Henrik Frandsen var overrasket over den store prisforskel mellem budgettet og håndværkernes tilbud. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Travl byggebranche

Borgmester Henrik Frandsen (V) var umiddelbart overrasket over den store afvigelse.

- Det blev jo noget dyrere end forventet og det er svært at sige noget til nu her, lød det fra borgmesteren, der har troet på projektet og derfor ikke har tænkt på en plan B.

- Når man går ind i sådan et projekt som det her, så tror man jo på det. Derfor må vi nu have kigget det godt igennem, sagde han videre.

Rådgiver og arkitekt Thomas Ushus fra Friis og Moltke arkitekterne var også overrasket.

- Vi vidste godt, at økonomien i projektet var stram, men tilbuddene ligger noget højere end forventet. Der er travlt i markedet, så det er nok den største forklaring, lød arkitektens umiddelbare kommentar.

Skruer på

Arkitekten Thomas Ushus havde brug for at kigge tilbud og projekt efter i sømmene. Det er muligt, at noget af projektet må laves om, hvis ikke der kommer flere penge fra politikerne.

- Der er noget at skrue på i projektet, men om det kan justeres 15 millioner, det skal vi hjem og regne på. Det kan jeg ikke tro, siger Thomas Ushus.

Chokpris: Skolebyggeri bliver 15 millioner dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce