Byfond skruer op for tilskud til nye døre

Nye facader, nye døre, nye strå, er sammen med arbejdende håndværkere blevet et hverdagssyn i byen. Nu ønsker fondens bestyrelse at skrue endnu mere op for bevillingerne. Foto: Ulrik Pedersen

Byfond skruer op for tilskud til nye døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver nu muligt at få op til 70 procent i støtte til restaurering og istandsættelse af både døre og vinduer i Højer. Højer Byfond hæver det mulige beløb til økonomisk støtte.

Højer: Døre og vinduer gør en stor forskel for, hvordan et hus tager sig ud. Derfor vil Højer Byfond nu gøre en ekstra indsats for at opmuntre ejere af fredede og bevaringsværdige huse til at fokusere endnu mere på de dele.

I år vil man derfor kunne få helt op til 70 procent i støtte til døre - mod hidtil 50 procent. Samtidig har bestyrelsen vedtaget at fastholde støtten med op til 70 procent til vinduer.

- De historiske huses vinduer er at sammenligne med øjne i et ansigt - de giver i den grad karakter til facaden. Derfor er det også rigtig vigtigt, at vinduer - og døre for den sags skyld - passer til resten af huset. Vi vil gerne gøre en ekstra indsats for at få endnu flere af de originale vinduer og døre bevaret og udskiftet de nyere og ikke tilpassede. Derfor har vi besluttet at øge tilskuddet, og det håber vi, mange vil benytte sig af, siger Eske Møller, formand for Højer Byfond, i en pressemeddelelse.

Støtte til private

Højer Byfond er en del af Tøndermarsk Initiativet. Fonden yder økonomisk støtte til private, som ønsker at restaurere eller istandsætte et af de mange bevaringsværdige og fredede huse i Højer.

Private boligejere kan løbende søge om støtte til restaurering og de enkelte ansøgninger blive behandlet individuelt.

Ud over støtte til døre og vinduer ydes der støtte til facader, tag og retableringer med op til 50 procent.

Det er bestyrelsen for Højer Byfond, som vurderer ansøgninger og tildeler eventuel støtte. Der gives støtte fire gange om året og næste ansøgningsfrist er 15. maj.

Højer Byfond har indtil nu modtaget 57 ansøgninger om økonomisk støtte til restaureringer og istandsættelser i byen.

Byfond skruer op for tilskud til nye døre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce