Brandsagen fra Bedsted: Jagten på den tredje mistænkte fortsætter

Politiet mener, at branden på Sivkrovej i Bedsted i november var påsat. Sigtelsen mod to mænd opretholdes fortsat og mens en tredje medgerningsmand formodes at være på fri fod. Foto: Martin Franciere

Brandsagen fra Bedsted: Jagten på den tredje mistænkte fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inden jul lykkedes det ikke i to omgange at få to sigtede i brandsagen fra Bedsted varetægtsfængslet. Alligevel er politiet fortsat fortrøstningsfulde i forhold til at nå til bunds i sagen.

BEDSTED: I dag, knap tre uger efter at to mænd blev anholdt, sigtet for brandstiftelse og fremstillet i grundlovsforhør, er der intet afgørende nyt i brandsagen fra Bedsted.

- Efterforskningen er stadig i fuld gang. Vi tror stadig på at have en forudsætning for at få sagen endelig opklaret, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Preben Westh, Sønderborg.

Politiets efterforskning koncentrerer sig blandt andet om at finde frem til en tredje person, som politiet mener, har været involveret i sagen. En sag, som fortsat efterforskes som forsætlig brandstiftelse.

Sagen kort
Branden på Sivkrovej i Bedsted blev opdaget omkring klokken 4.40 natten til lørdag den 24. november.Da de første brandfolk nåede frem, var flammerne brudt gennem taget, og hele bygningen stod i lys lue.

I alt fire brandværn tog del i slukningsindsatsen. På et tidspunkt var røgudviklingen fra brandstedet så kraftig, at politiet opfordrede omkringboede til at holde sig indendøre og lukke vinduer.

Onsdag den 19. december blev den 56-årige ejer af bygningen og dennes 32-årige søn anholdt og sigtet for brandstiftelse.

De nægter sig skyldige og blev efter et grundlovsforhør dagen derpå løsladt. Vestre Landsret stadfæstede denne afgørelse dagen derpå.

Lukkede døre

Det var netop med henvisning til en mulig tredje gerningsmand på fri fod, der gjorde, at anklagemyndigheden i grundlovsforhøret krævede og fik medhold i, at afhøringen af de to mistænkte skulle ske bag lukkede døre. De to mistænkte er henholdsvis far og søn på 56 og 32 år. Begrundelsen for de lukkede døre i retten var, at denne tredje person ikke skulle få kendskab til, hvad der var blevet sagt.

Da dommeren efter et mere end to timer langt grundlovsforhør besluttede, at de to mænd skulle løslades, gav denne begrundelse efterfølgende ikke megen mening.

Men det vides ikke, hvem det er, politiet er på jagt efter:

- Det har vi ikke fået endeligt verificeret, siger Preben Westh.

Tynd sag

Forsvareren til den ene af de to sigtede, advokat Stig Jørgensen, Haderslev, var i øvrigt ikke overrasket over, at hans klient blev sat på fri fod.

- Alt andet ville på det foreliggende grundlag have været helt forkert. Jeg er faktisk skuffet over, at politiet kommer med en sag, der er så tynd, sagde han efter afgørelsen.

Løsladelsen af de to mænd blev dagen derpå stadfæstet af Vestre Landsret.

Erstatning

Løsladelsen ad to omgange kom bag på både anklagemyndigheden og politiet. Men det ændrer ikke ved politiets fortsatte arbejde med sagen. At man bliver løsladt i et grundlovsforhør er nemlig ikke ensbetydende med, at man er uskyldig.

- Sigtelsen mod de to mænd er opretholdt, understreger Preben Westh.

Den mistænkte 56-årige i sagen ejer bygningen på Sivkrovej, som ved branden blev lagt i ruiner. Ifølge den sigtelse, der blev rejst mod ham og sønnen i grundlovsforhøret, ødelagde branden værdier for fire millioner kroner. Penge, som det - ifølge politiets mistanke - var tanken at snyde forsikringsselskabet for.

Skulle politiet opgive sagen mod de to mænd, eller ender det med en frifindelse i en eventuel retssag, har de krav på erstatning. Efter deres anholdelse og mens grundlovsforhøret stod på, var de frihedsberøvet i mere end et døgn.

En eventuel erstatning skal udbetales efter faste takster, der for den første dag er på 6500 kroner. Herefter falder taksten til 800 kroner per påbegyndt dag.

Brandsagen fra Bedsted: Jagten på den tredje mistænkte fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce