Børn og unge fra Asyl Syd skal lære om sikkerhed ved vandet

Fra en tidligere Ocean Rescue Camp, hvor instruktøren er i gang med at instruere deltagerne. Pernille Plagborg (DGI Arkiv).

Børn og unge fra Asyl Syd skal lære om sikkerhed ved vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I uge 30 skal et hold børn og unge fra Asyl Syd deltage i DGI Ocean Rescue Camp ved Varde. Tilbuddet skal både være en god oplevelse og give færdigheder, som de kan bruge i deres videre færd.

Løgumkloster: Fem dage i vandet.

Det bliver realiteten for en gruppe børn og unge fra Asylcenter Aaløkke og Asylcenter Hviding, når de i uge 30 skal deltage i DGI Ocean Rescue Camp, hvor de skal blive klogere på førstehjælp, livredning og sikkerhed ved vandet.

Tilbuddet skal være med til at støtte og styrke de unge asylansøgere, som ofte er meget usikre i forhold til deres fremtid på grund af deres særlige situation.

- De vil have stor gavn af - både på kort og langt sigt - at lære om sikkerhed på stranden, selvhjælp på havet og livreddende førstehjælp. Vi anskuer det som en art ressourceforløb, hvor de unge tilegner sig inspiration, viden og færdigheder om livredning, som de kan bruge, uanset om jobfremtiden er i Danmark eller hjemlandet, udtaler teamkoordinator Jakob Pihl fra AsylSyd i en pressemeddelelse.

DGI Ocean Rescue Camp
DGI Ocean Rescue camp er en livredningsskole for børn og unge, hvor de lærer om livredning og førstehjælp på stranden og havet. Udover en masse kendskab til førstehjælp og selvhjælp byder campen også på andre spændende og sjove strand- og havaktiviteter så som beach flag race.

DGI vil motivere

De 18 børn og unge skal hoppe i vandet i Nysø ved Varde, hvor de får dage med mange forskellige, sjove oplevelser med masser af fysisk aktivitet. Det ses netop som en kerneopgave for DGI, at inspirere og motivere børn og unge til aktiv deltagelse i idræt og fællesskaber.

Det tog derfor heller ikke lang tid for DGIs svømmekonsulent, Mads Hjort, at sige ja til samarbejdet, da AsylSyd kontaktede ham angående mulighederne for at tilbyde en lukket camp.

- Det er vildt spændende at prøve vores Ocean Rescue Camp af på en ny målgruppe, og tilpasse konceptet børn med andre udfordringer end vi normalvis ser hos camp-deltagerne. Samarbejdet er også en mulighed for at indsamle erfaring til at kigge efter andre nye målgrupper, siger Mads Hjort i pressemeddelelsen.

En god blanding af 12- til 18-årige drenge og piger fra de to asylcentre, kan se frem til at prøve dyk, snorkling, makkerredning på vandet med rescue-boards og sjove stafetlege på stranden. Til at stå for aktiviteterne er udvalgte DGI-instruktører, der allerede har erfaring med integrationshold og fremmedsprog fra egen svømmeforening.

Børn og unge fra Asyl Syd skal lære om sikkerhed ved vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce