Behnoz jubler: Pas og opholdstilladelse afleveret til politiet

Behnoz Nader har grund til at være glad på sin kone, Shabnam Atayis, vegne. Hun er atter genforenet med sit afghanske pas og den danske opholdstilladelse. Begge dele forsvandt på gågaden i Tønder tirsdag sammen med en sort taske. Fredag lå tingene i postkassen på politigården i Tønder. Foto: Martin Franciere

Behnoz jubler: Pas og opholdstilladelse afleveret til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I over to døgn måtte Behnoz Naders kone undvære sit afghanske pas og sin danske opholdstilladelse, der tirsdag forsvandt på gågaden i Tønder. Fredag morgen lå begge dele sammen med den forsvundne taske i politiets postkasse.

TØNDER: I over to døgn måtte Behnoz Naders kone, Shabnam Atayi, undvære sit afghanske pas og sin danske opholdstilladelse, inden hun blev genforenet med begge dele.

Torsdag eftermiddag lagde JydskeVestkysten historien ud, og den blev delt og kommenteret flittigt. Og det gav åbenbart pote. På et tidspunkt i løbet af natten til fredag blev de efterlyste ejendele sammen med den forsvundne matsorte taske nemlig lagt i politiets postkasse.

- Jeg er rigtig, rigtig meget glad, lyder det fra en lettet Behnoz Nader, der fik beskeden af politiet fredag formiddag.

Tasken forsvandt på Storegade ud for Sydbank, hvor den 28-årige afghaner tog sin ringende mobiltelefon ud af tasken, og lagde den tilbage på bagagebæreren. Det var sidste gang, at hun så tasken, som også indeholdt en pung med et par hundrede kroner, kosmetik og Shabnams danske sygesikringsbevis.

- Jeg er rigtig, rigtig meget glad.
Behnoz Nader, ingeniør.

Bekosteligt afbud

Især det manglende pas og opholdstilladelsen, der er temmelig bekostelig, var en stor mangel. Og Behnoz Nader udbad sig på sin kones vegne de to effekter tilbage. Alt andet var lige meget, lød det fra ham.

Finderen af tasken må have lyttet: Pungen er ganske vist tømt for indholdet på omkring 200 kroner og sygesikringsbeviset er også pist væk. Men det betyder ikke noget, fastslår Behnoz:

- Det gør ikke noget, for nu har vi fået passet og opholdstilladelsen, siger Behnoz Nader, som også er glad for at slippe for køreturen til Oslo, hvor den nærmeste afghanske ambassade ligger. Det ville både have været dyrt og langsommeligt - det tager nemlig over et halvt år at få et helt nyt afghansk pas, oplyser han.

Parret måtte på grund af de manglende papirer aflyse en ferie i Tyrkiet i næste uge. Hotellet er afbestilt, og 3500 kroner er ude af vinduet - men til gengæld har parret stadig flybilletterne, der kan fremdateres, så nu vil de forsøge at finde tid til en ny ferie, fortæller Behnoz.

Findemand efterlyses

I forbindelse med efterlysningen af tasken i JydskeVestkysten udlovede Behnoz Nader en dusør på 1000 kroner.

Løftet om dusøren gælder stadig, men tasken blev afleveret uden nogen form for indikation af, hvem der er finderen - tasken blev nemlig afleveret i postkassen uden navn eller telefonnummer på personen.

Dermed står Behnoz med 1000 kroner, som brænder i lommen på ham. Er man finderen og kan redegøre for de nærmere detaljer omkring findested og taskens specielle kendetegn, er han mere end villig til at udbetale dusøren.

- 1000 kroner er mange penge, men jeg har en god løn - og så slipper jeg for at tage til Norge, lyder det fra en lettet Behnoz Nader.

Behnoz jubler: Pas og opholdstilladelse afleveret til politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce