Afdød borgmesters datter går ind i politik

Borgerlisten i Tønder Kommune præsenterer det som et politisk scoop, at man opstiller tidligere borgmester Laurids Rudebecks datter, Neel Rudebeck. Hun stiller op som nummer to på borgerlisten til kommunalvaget den 21. november. Foto: André Thorup

Afdød borgmesters datter går ind i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Neel Rudebeck, datter af afdøde Tønder-borgmester Laurids Rudebeck (V), går ind i politik. Hun stiller op for den lokale borgerliste.

Tønder: Laurids Rudebeck var i en årrække frem til sin alt for tidlige død forrige maj borgmester i Tønder Kommune for Venstre. Nu afslører datteren, Neel Rudebeck, at hun følger i faderens fodspor og går ind i politik.

Men det er ikke for faderens tidligere parti - hun stiller til kommunalvalget op for Borgerlisten i Tønder Kommune.

- Det har stor betydning for mig, at Tønder Kommune får et parti, der vil gøre det bedste for Tønder, siger Neel Rudebeck og lægger vægt på at borgerlisten indtil videre er farveløs og derfor hverken er blå, rød eller grøn.

Neel Rudebeck har tidligere været medlem af VU, men stoppede i organisationen for nogle år siden. Og hun havde egentlig ikke tænkt sig at indgå i politisk arbejde foreløbig. Men for tre uger siden ringede borgmesterkandidaten for Borgerlisten i Tønder Kommune, Thomas Ørting Jørgensen, til Neel Rudebeck.

Jeg har i mange år set og beundret min fars begejstring og arbejdsglæde for at sætte Tønder på landkortet. Jeg har en vision om at være de unges talerør i kommunalbestyrelsen, hvis jeg kommer ind.
Neel Rudebeck, opstiller for Borgerlisten i Tønder Kommune, datter af afdøde Venstreborgmester Laurids Rudebeck
Neel Rudebeck vil søge ind på politiskolen, når den åbner i Trekantsområdet. Hendes far, afdøde borgmester Laurids Rudebeck, var også politimand. Foto: André Thorup
Neel Rudebeck vil søge ind på politiskolen, når den åbner i Trekantsområdet. Hendes far, afdøde borgmester Laurids Rudebeck, var også politimand. Foto: André Thorup

Ungt talerør

Thomas Ørting Jørgensen er nær ven af familien Rudebeck og var ikke mindst god ven med Laurids Rudebeck, der var leder af politiet i Tønder, før han gik ind i politik. Det krævede ikke mange overbevisende ord fra Ørting Jørgensen før Neel Rudebeck, der er mor til en treårig datter, var klar til at gå ind i det politiske arbejde. Faktisk havde hun fulgt borgerlisten, siden den få uger forinden havde afsløret sig selv og sine mærkesager.

Nu er hun så opstillet som nummer to for Borgerlisten i Tønder Kommune.

- Jeg har i mange år set og beundret min fars begejstring og arbejdsglæde for at sætte Tønder på landkortet. Jeg har en vision om at være de unges talerør i kommunalbestyrelsen, hvis jeg kommer ind. Jeg er meget interesseret i gode forhold for børnefamilier. Det gælder både daginstitutioner, skoler og fritidstilbud. Det vil være nogle af mine mærkesager, siger den 23-årige mor.

Vil på politiskole

Neel Rudebeck vil foruden børnefamilier have fokus på kommunens unge borgere, der enten skal fastholdes eller "lokkes hjem" efter endt uddannelse. Selv arbejder hun som afløser på et plejehjem, men hun har ambitioner om at blive optaget på politiskolen, når den åbner i Trekantområdet.

Uanset om hun formår at blive optaget eller ikke, så bliver hun i Tønder Kommune.

- Jeg flytter ikke fra Tønder. Alt hvad jeg har brug for, finder jeg her. Og det er her i Tønder, jeg har min familie og mine venner, siger Neel Rudebeck, der støtter Thomas Ørting Jørgensen som borgmesterkandidat:

- Jeg føler, at Thomas (Ørting Jørgensen, red.) er den rigtige kandidat. Det vil jeg gerne bakke op om.

Afdød borgmesters datter går ind i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce