34 ansøgere til to af Tønders topposter

Klaus Liestmann, kommunaldirektør i Tønder Kommune, synes, at man har fået et fint ansøgerfelt til to ledige direktørstillinger. Arkivfoto: Ulrik Pedersen

34 ansøgere til to af Tønders topposter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

20 vil gerne være direktør for teknik og miljø-området i Tønder Kommune, mens 14 har budt ind på stillingen som børn- og skoledirektør. Kommunaldirektør Klaus Liestmann roser ansøgerfeltet.

Tønder: Tønder Kommune er i øjeblikket på direktørjagt - to af kommunens topposter er ledige - og indtil videre går det fint.

Der var ansøgningsfrist den 11. juni, og kommunen har modtaget i alt 34 ansøgninger til to stillinger. Kommunaldirektør Klaus Liestmann er rigtig godt tilfreds, når stillingernes niveau tages i betragtning.

- Der er det et fint ansøgerantal, vi har modtaget her. Så det ser rigtig fint og fornuftigt ud det hele, fortæller han.

Kommunen skal have ansat en direktør for teknik- og miljøområdet og en direktør, der skal dække både børn- og skoleområdet, samt pleje- og omsorg. Stillingerne var tidligere besat af henholdsvis Keld I. Hansen og Henrik Schou. Keld I. Hansen har takket ja til en anden direktørpost i kommunen, mens Henrik Schou valgte at fratræde sin stilling efter et ildebefindende og en efterfølgende sygemelding.

Man skal være visionær, man skal være fagligt velfunderet, og så skal man besidde nogle gode samarbejdsevner.
Henrik Frandsen, borgmester

Samtaler mandag

Tønder Kommune har modtaget 20 ansøgninger til jobbet som teknik- og miljødirektør, mens 14 har ønsket at blive direktør for børn- og skoleområdet, samt pleje og omsorg.

- Det er et rigtig fint ansøgerfelt. Vi er rigtig glade for det ansøgerfelt, vi har fået, fortæller Klaus Liestmann, der oplyser, at ansøgerne kommer fra forskellige steder i landet.

- Der er sådan pæn spredning på. Der er fra Fyn, og der er fra Midtjylland og så videre, siger han.

Fem indkaldes til første samtale til jobbet som teknik- og miljødirektør, mens syv får muligheden for at snakke deres sag i forhold til stillingen som direktør for børn- og skoleområdet samt pleje og omsorg.

- Vi har første runde faktisk allerede på mandag, fortæller Klaus Liestmann, der selv har plads i de to nedsatte ansættelsesudvalg.

Kommunen har allieret sig med konsulentfirmaet Mercury Urval i jagten på at få fundet de rigtige direktører.

Holdspillere

Borgmester Henrik Frandsen (V) sidder også i ansættelsesudvalgene - han ønsker direktører med en forståelse for kommunen og dens dna.

Han peger på flere evner, som de kommende direktører skal besidde.

- Man skal være visionær, man skal være fagligt velfunderet, og så skal man besidde nogle gode samarbejdsevner, fortæller borgmesteren, der ønsker, at de nye direktører er holdspillere.

- De kommer til at indgå i et team sammen med fire andre direktører og en kommunalbestyrelse og i øvrigt en hel masse meget, meget dedikerede medarbejdere, så det skal jo i den grad være en holdspiller, man får fat i, fortæller Henrik Frandsen.

- Et fodboldhold, der kun består af individualister, vinder sjældent noget, påpeger han.

Planen er, at de nye direktører tiltræder 1. august.

34 ansøgere til to af Tønders topposter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce