TM Tønder kæmper for ligaplads: Sender klage videre til DIF

Skuffelsen var stor i Tønder, da nedrykningen blev en realitet i slutningen af marts. Nu kæmper holdet hårdt for at få en chance mere for overlevelse efter HC Midtjyllands konkurs.Arkivfoto: Ludvig Dittmann

TM Tønder kæmper for ligaplads: Sender klage videre til DIF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da HC Midtjylland gik konkurs for snart en måned siden, mente TM Tønder, at det havde ret til midtjydernes plads i nedrykningsspillet. Det har DHF afvist to gange, så nu sender TM Tønder en appelsag videre til DIF's appelinstans.

Appel: For halvanden måned siden rykkede TM Tønder ud af håndboldligaen, men holdet kæmper fortsat for en kamp om ligapladsen.

Da HC Midtjylland gik konkurs for snart en måned siden, gav TM Tønder meddelelse til Dansk Håndbold Forbund om, at TM Tønder ifølge dets fortolkninger af reglerne burde have midtjydernes plads i nedrykningsspillet.

Det har DHF dog afvist to gange. Derfor appellerer TM Tønder nu den seneste afgørelse til Dansk Idrætsforbunds appelinstans.

- Vi mener, at DHF har rod i reglerne, og det ser ikke ud til, at de vil gøre noget ved det. Der er ikke kommet nye aspekter i afvisningen af den appel, der lige har kørt. Derfor forsøger vi sagen hos DIF for at få afklaring over reglerne, siger Robert Okholm, der er bestyrelsesformand i TM Tønder.

Sagen kort
I slutningen af marts tabte TM Tønder den sidste og afgørende kamp i grundspillet hjemme til Ribe-Esbjerg. Dermed var sidstepladsen og direkte nedrykning en realitet.Dermed overlevede konkurstruede HC Midtjylland, der skulle spille nedrykningsspil, hvor det dårligste af fem hold skulle spille mod et hold fra første division om den sidste ligaplads.

HC Midtjylland spillede dog ikke nedrykningsspillet færdigt, da holdet inden sidste kamp gik konkurs. Dermed blev midtjyderne sidst i nedrykningsspillet og skulle spille mod vinderen af Randers og Lemvig-Thyborøn om ligapladsen.

Lemvig-Thyborøn vandt kampen og retten til at møde HC Midtjylland. Men da midtjyderne allerede var gået konkurs, fik Lemvig-Thyborøn automatisk pladsen i ligaen uden kamp.

Sidenhen har TM Tønder forsøgt at overbevise både Dansk Håndbold Forbund og dennes appelinstans uden succes. Derfor indklages sagen nu til DIF's appelinstans.

Hurtig afgørelse

Da HC Midtjylland efter konkursen endte sidst i nedrykningsspillet, skulle midtjyderne have spillet mod Lemvig-Thyborøn Håndbold fra første division, om hvilket hold der skulle være ligahold efter sommerferien. Den kamp blev dog ikke til noget, da HCM automatisk tabte efter deres konkurs. Men det er altså denne kamp mod Lemvig-Thyborøn, som TM Tønder mener, det har ret til at spille.

- Vi håber på en hurtig afgørelse, så vi kan få spillet kampen inden ferien. Vi er allerede begyndt at drosle ned, siger Robert Okholm.

TM Tønder spiller sidste kamp i sæsonen torsdag aften, når der venter en pokalkamp på udebane mod Rækker Mølle Håndbold fra tredje division.

Hos DIF kan man ikke sige noget om, hvor lang tid sagsbehandlingen kommer til at tage. Det tager den tid, det tager, er beskeden fra juridisk konsulent og appelinstansens sekretær, Anders Rasmussen.

- Sagsbehandlingstiden er meget varierende. Vi kigger grundigt på sagens karakter og lytter til argumenterne fra alle parter. Men instansen arbejder så hurtigt som muligt under de forhold, der er, siger han.

Ingen betydning for slutspillet

I slutningen af grundspillet var der en masse historier om, at HC Midtjylland ville gå konkurs inden sidste spillerunde, så TM Tønder ikke automatisk ville rykke ned. Det gjorde midtjyderne dog ikke, da alle HCM's resultater så ville blive nulstillet, og dermed kunne en konkurs få betydning for slutspilspladserne. Dem vil TM Tønder dog ikke have flyttet rundt på.

- Vi lægger ikke op til, at der sker ændringer i hele turneringen. Vi lægger op til, at vi skal have HC Midtjyllands plads i henhold til insolvensreglementet. Det vil sige, at vi på det tidspunkt indtræder i kvalspillet. Altså at vi som nedrykker er berettiget til at spille mod Lemvig-Thyborøn, siger Robert Okholm og tilføjer, at han har fået flere positive kommentarer fra andre klubber, der også mener, at DHF har rod i reglementet.

Hos Lemvig-Thyborøn tager direktør Flemming Nielsen dog sagen roligt.

- Jeg er sikker på, at vi spiller i ligaen i næste sæson uanset udfaldet af denne sag. Vi tager det helt med ro. Det er stadfæstet, at vi rykker op i ligaen, siger direktøren til Folkebladet Lemvig, der ikke kan forestille sig, at de to hold skal spille afgørende kampe om ligapladsen.

- Det vil jo være en farce, hvis to helt nye hold skal mødes efter sommerferien. Det vil vi på ingen måde acceptere, og det kommer heller ikke til at ske, siger Flemming Nielsen videre.

TM Tønder kæmper for ligaplads: Sender klage videre til DIF

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce