Karaktergivning: Sådan har Team Esbjerg-spillerne præsteret

Vilde Mortensen Ingstad har i den første halvdel af grundspillet været en af de bedste Team Esbjerg-spillere. Foto: Claus Fisker/Scanpix

Karaktergivning: Sådan har Team Esbjerg-spillerne præsteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er fløjet til VM-pause i kvindernes håndboldliga. Det betyder, at halvdelen af kampene i grundspillet er afviklet. I den anledning har vi lavet en samlet vurdering af Team Esbjerg-spillernes indsats.

Sandra Toft...10

Det har været en klar gevinst for Team Esbjerg at have fået tilgang af Sandra Toft. Hun har med få undtagelser - deriblandt Odense-kampen - præsteret på et flot niveau indtil videre, og i flere af kampene har hun udrettet små mirakler inde i kassen. Kan Toft holde niveauet i anden halvdel, kan det gå hen at blive en rigtig sjov sæson.

Ine Stangvik...7

Hun har stået klart i skyggen af Sandra Toft, og det kommer nok ikke bag på ret mange. Derfor handler det om at forsøge at gøre en forskel, når der ind i mellem endelig vanker lidt spilletid, og det har Stangvik egentlig formået. Hun var førstevalg i København, men det bliver hun ikke i Team Esbjerg.

Sofie Blichert-Toft...2

Team Esbjerg er generelt ganske godt kørende i bagkæden, og det er så gået udover Blichert-Toft, der godt nok ikke har set banen ret meget. Desuden har hun været ude et stykke tid med en håndskade, og det har ikke ligefrem gjort det nemmere for hende at komme i nærheden af spilletid. Blichert-Toft knokler ellers godt på, men hun bliver udelukkende suppleringsspiller.

Ulrika Toft Hansen...7

Dejlig aggressiv i sit forsvarsspil og scoringssikker i angrebet. Jo, den svenske landsholdsstreg er kommet godt i gang i denne sæson og har formået at finde tilbage til sit gamle niveau. Hun er dog ikke cheftræner Jesper Jensens førstevalg på stregen, men alligevel vil det give rigtig god mening at lave en ny aftale med Toft Hansen, der har kontraktudløb efter denne sæson.

Maibritt Kviesgaard...4

Den erfarne fløj har været alt for meget skadet i den seneste tid, men det kunne være fantastisk for Team Esbjerg, hvis Kviesgaard kunne spille kontinuerligt i en længere periode og for alvor finde formen igen. Er hun i stand til det, er hun fortsat en af de bedste i ligaen på højre fløj. Stærk i defensiven og med mange afslutningsvarianter.

Ida Bjørndalen Karlsson...10

Hun havde egentlig planlagt at indstille karrieren efter sidste sæson for at bruge sin uddannelse som socialrådgiver og få sit andet barn, men hun bed alligevel på, da Team Esbjerg ikke fik fat på et nyt førstevalg til pladsen som højre back. Og Bjørndalen har imponeret og er i virkelig god form. Meget positivt.

Lara Gonzalez Ortega...7

Tidligere har målene regnet ind hos Team Esbjerg, men det gør de længere så ofte. Det er der selvfølgelig flere årsager til, men én af dem er spanske Lara Gonzalez Ortega. Den lange spanier spiller stort set fuld tid i forsvaret, hvor hun dirigerer dygtigt rundt med holdkammeraterne. Hun har udløb efter denne sæson, men det vil give rigtig god mening at holde på hende.

Sanna Solberg...10

Hun har stået utrolig stærkt i billedet i den første halvdel af grundspillet. Solberg leverer stort set høj kvalitet hver eneste gang, og som fast inventar på det fantastiske norske landshold har hun et vindergen udover det sædvanlige. Træfsikker og meget stærk i en fremskudt rolle i et 5:1 forsvar. Team Esbjerg har i Sanna Solberg hentet en spiller med rutine og høj klasse.

Maria Mose Vestergaard...7

I sidste sæson stod Maria Mose Vestergaard stort set alene med ansvaret på venstre fløj, men nu er føromtalte Sanna Solberg kommet til. Det har betydet, at Mose har siddet en del på bænken, men hun har egentlig leveret varen, når der har været bud efter hende. Gjorde det fremragende i den fine udesejr mod FC Midtjylland i sidste uge.

Anne Brinch-Nielsen...4

Hun er på ingen måde flyvefærdig endnu, men den 20-årige højre fløj har spillet meget, da Maibritt Kviesgaard har misset en del kampe. Den slags er utrolig lærerigt for en ung spiller, men der er fortsat et godt stykke vej til at blive en etableret ligaspiller. Størst udfordringer er der defensivt, men til gengæld er hun en habil afslutter med et godt potentiale.

Vilde Mortensen Ingstad...10

I weekenden forlængede den brølstærke stregspiller aftalen med Team Esbjerg, så den nu løber frem til sommeren 2020. Det giver rigtig god mening, for Ingstad ser ud til at udvikle til at kunne blive en spiller på højeste internationale niveau. Forsvarsmæssigt bliver hun mere og mere afklaret og velovervejet i sit spil, og også angrebsmæssigt står hun stadigt stærkere i billedet.

Kristina Liscevic...2

Hun kan rigtig mange ting på en håndboldbane, men ind i mellem mangler hun fortsat noget i vurderingsspillet. Og fejl har det altså med at koste mål i den modsatte ende. Desuden skal hun selv være væsentlig mere farlig som playmaker. Liscevic har faktisk et godt skud - brug det noget mere.

Estavana Polman...7

Publikumsyndlingen tog virkelig sig selv i nakken og trænede benhårdt for at komme så hurtigt som muligt tilbage efter have født datteren Jesslyn i slutningen af juni. Generelt har Polmans formkurve været opadgående, men der er fortsat nogle procenter at hente. Hun har dog fortsat evnen til at score mål ud af det rene ingenting - og den slags spillere er altid rare at have på holdet.

 

Der er yderligere syv spillere i truppen. 

Rut Jönsdóttir og Rikke Zachariassen er begge i lykkelige omstændigheder og har derfor slet ikke spillet.

Det har Lærke Møller heller ikke. Hun er fortsat ikke til rådighed på grund af knæproblemer.

Lene Østergaard, Anne Berggreen, Kathrine Lange Sørensen og Laura Kirchoff Madsen kan ikke bedømmes på grund af meget begrænset spilletid.                    

              

 

 

 

 

 

Karakterskalaen
12  Fremragende10  Fortrinlig

7  God

4  Jævn

2  Tilstrækkelig

00  Utilstrækkelig

-3  Ringe

UB Uden for bedømmelse

Karaktergivning: Sådan har Team Esbjerg-spillerne præsteret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce