Dobbelt OL-guldvinder skal holde Polman fra scoringer mod KIF-amatører

Rikke Schmidt jubler efter sejren over Ukraine i OL-semifinalen 27. august 2004 i Athen. To døgn senere havde hun vundet sin anden OL-guldmedalje. Arkivfoto: Scanpix

Dobbelt OL-guldvinder skal holde Polman fra scoringer mod KIF-amatører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

43-årige Rikke Schmidt vogter målet for Kolding IF's 2. divisionshold, der spiller pokalkamp mod Team Esbjergs forsvarende pokalmestre onsdag aften.

HÅNDBOLD: Hun har vundet OL-guld to gange, hun har vundet Champions League med Slagelse i 2003 og 2005, og så har hun en helt og aldeles uofficiel danmarksrekord i comebacks.

Onsdag aften snører Rikke Schmidt håndboldskoene til endnu en kamp for Kolding IF's 2. divisionskvinder, som hun har gjort det siden efteråret 2016. Denne gang er det bare ikke en flok amatørspillere, der sender skud mod hendes mål.

Onsdag aften er det Estavana Polman, Vilde Ingstad og Ida Bjørndalen Karlsson, der skal skyde hul på den nu 43-årige håndboldmålmand. Rikke Schmidt har tidligere gjort comeback flere gange som målmand for netop Team Esbjerg og det daværende KIF Vejen, men selv om hun er yngre end KIF-herrernes målmand, Søren Haagen, kommer der ikke flere comebacks til tophåndbold for Schmidt.

- Jeg tænker, at det er slut på liganiveau. Ellers skal jeg vist træne noget mere, griner Rikke Schmidt, der er en årgang yngre end Søren Haagen.

- Ude i KIF samler vi på gamle målmænd. Jo ældre, jo bedre.

Fakta
OptaktHåndbold, pokalturneringen

Kl. 19.15: Kolding IF (2. division) -Team Esbjerg (liga)

Spillested: Koldinghallen, gratis entré

Det tog fart i Kolding

Pokalkampen og det formodede nederlag mod Team Esbjerg onsdag aften bliver med al tænkelig sandsynlighed Schmidts sidste mod professionelle spillere, men hun vil fortsat være klar til kampe for 2. divisionsholdet i KIF, hvor hendes karriere tog fart fra 1995-2002.

- Så længe, jeg synes det er sjovt at komme til træning, bliver jeg ved, siger hun.

- Jeg synes stadig, det er sjovt at spille, og så har jeg ingen skader, så rent fysisk kan jeg også godt bevæge mig. Havde jeg haft nogle knæproblemer eller et eller andet, så havde jeg ikke sagt ja til det. Kroppen har det fint, siger Rikke Schmidt, der har tre børn og et fuldtidsarbejde som fysioterapeut ved Kolding Kommune.

Derfor er to træningspas om ugen et passende niveau.

- Jeg hygger mig med det og er sammen med pigerne. Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke vil vinde, men det er heller ikke sådan, at jeg ligger søvnløs, hvis jeg taber. For mig er det hygge og socialt samvær omkring noget, jeg synes har været sjovt i mange år, siger målmanden.

Tvivler ikke på udfaldet

Uanset hvor mange redninger, hun bliver noteret for mod Team Esbjerg, kan hun næppe forhindre et nederlag hjemme i Koldinghallen. Og oplevelsen vil være større for Schmidts unge holdkammerater, der kommer til at stå ansigt til ansigt med spillere, de næppe støder på senere i karrieren.

- De synes da, det er en stor oplevelse at møde et ligahold. For mig er det nok ikke helt så specielt. Hvem ved, der er måske nogen, der aldrig kommer til at møde et ligahold ellers, så på den måde er det noget specielt. Vores seneste pokalkamp var mod et Serie 3-hold fra Sundeved, så det er lige en kontrast til det. Vi skal bare ind at have en sjov kamp. Der er ikke noget tvivl om udfaldet, erkender hun.

Foruden tiden i KIF, Slagelse, KIF Vejen og Team Esbjerg nåede Rikke Schmidt også at være professionel hos Aalborg DH og Ikast-Bording.

Dobbelt OL-guldvinder skal holde Polman fra scoringer mod KIF-amatører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce