Den sejr var bare en af de rigtig dejlige

Ulrika Toft Hansen og Team Esbjerg vandt ude med 25-22 over FC Midtjyland efter en rigtig fin præstation - og det var lige, hvad der var brug for. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Den sejr var bare en af de rigtig dejlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Team Esbjerg kravler op på en delt andenplads i ligaen efter sikker sejr på 25-22 ude over FC Midtjylland. Flere spillere gjorde en forskel.

HÅNDBOLD: Det var simpelt hen lige, hvad der var brug for efter et par slappe indsatser.

Sejr ude over FC Midtjylland er ikke hverdagskost - og derfor var glæden også rigtig stor, da spillerne fra Team Esbjerg kunne juble efter onsdagens sejr.

25-22 lyder måske ikke af så meget, men sejren var på ingen måde i farezonen i de sidste minutter. Fire minutter før tid førte Tema Esbjerg med sikre 25-19 - og så var der naturligvis ikke mere at spille om.

Flere spillere gjorde det rigtig godt. Sandra Toft havde de nødvendige redninger, da tingene var meget tæt på at snerpe til midt i anden halvleg, mens spillere som Sanna Solberg, Maria Mose Vestergaard, Vilde Mortensen Ingstad og Estavana Polman også leverede på et pænt højt niveau.

Sejren sender Team Esbjerg op på 14 point - og cheftræner Jesper Jensens tropper deler dermed ligaens andenplads sammen med netop FC Midtjylland, Viborg og Odense, som Esbjerg-holdet møder hjemme på onsdag.

Team Esbjerg lagde ualmindelig koncentreret fra land onsdag aften i Ikast. Særlig i defensiven blev der brugt masser af kræfter, og det behagede tydeligvis hverken Louise Burgaard eller norske Veronica Kristiansen, der ellers har banket mål ind på samlebånd i de seneste mange kampe, at de blev mødt med hvinende tacklinger, når de vovede sig indenfor tremeteren.

Cheftræner Jesper Jensen havde igen valgt at bruge Sanna Solberg som den fremskudte spiller i forsvaret. Hun skulle holde et vågent øje med Veronica Kristiansen, mens Vilde Mortensen Ingstad og Ulrika Toft Hansen skiftevis blev sat til at aflyse Louise Burgaard.

Samtidig stod Lara Gonzalez Ortega solidt inde i midten foran Sandra Toft inde i målet. Så jo, det sad stort set lige i skabet. Det betød, at FC Midtjylland blot fik scoret fem mål i de første 20 minutter, og tre af de mål blev faktisk sat ind på kontra.

Angrebsmæssigt var det også godkendt, selvom der blev lavet fejl. Estavana Polman og Kristina Liscevic fik lagt mange gode bolde ind til Vilde Mortensen Ingstad på stregen, mens Maibritt Kviesgaard ude på fløjen viste, at hun endelig for alvor er på vej tilbage efter at have bøvlet med knæproblemer - og en Kviesgaard i fin form ude på højre fløj er en markant styrkelse af Team Esbjergs hold. Ingen tvivl om det. 

Kampen i tal
 FC Midtjylland - Team Esbjerg 22-25 (10-13).

Stillinger undervejs

3-5, 5-9, 9-11, 16-17, 18-23, 19-25.

Topscorere, FC Midtjylland: Veronica Kristiansen 8 (2), Louise Burgaard 3, Emma Friis 3.

Mål, Team Esbjerg: Ida Bjørndalen Karlsson 7 (3), Estavana Polman 5, Kristina Liscevic 4, Vilde Mortensen Ingstad 3, Maibritt Kviesgaard 2, Maria Mose Vestergaard 2, Ulrika Toft Hansen 1.

Udvisninger

FC Midtjylland 1, Team Esbjerg 1

Tilskuere: 1781

Næste kamp

Team Esbjerg spiller sidste kamp inden VM-pausen førstkommende onsdag kl. 19.00 i Blue Water Dokken mod Odense.  

Afgørende redninger

Team Esbjerg vandt de første 30 minutter med 13-10. Det var fuldt fortjent, og derefter bestod opgaven så i, at holde dampen oppe i anden halvleg imod et FCM-hold, som var tvunget til at komme med endnu mere efter sidebyttet.

Og FCM kom kværnende med en uimodståelig Veronica Kristiansen som omdrejningspunkt og flittig målscorer. Hallen kogte, da FCM kom på 18-19, men så hev Sandra Toft et par gigant-redninger ud af ærmet, da der var allermest behov for det - og da Kristina Liscevic, Maria Mose Vestergaard, Estavana Polman og endnu en gang Kristina Liscevic fik hugget boldene i kassen var der igen betryggende afstand.

FCM var ikke i stand til at svare igen - og så kunne Team Esbjerg juble og har nu det psykologiske overtag inden pokalsemifinalen mellem jul og nytår.

Så den sejr var bare en af de rigtig dejlige..

Den sejr var bare en af de rigtig dejlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce